Ανοίγει την Παρασκευή η έκθεση Επιστήμης - Τεχνολογίας- Καινοτομίας 2007

Επιχειρήσεων Νέα

28 Ιούνιος 2007
Tην έκθεση Επιστήμης - Τεχνολογίας- Καινοτομίας 2007 εγκαινιάζει την ερχόμενη Παρασκευή στο Ζάππειο Μέγαρο ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου και του γενικού γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, καθηγητή Ιωάννη Τσουκαλά... Taxheaven.gr

Ανοίγει την Παρασκευή η έκθεση Επιστήμης - Τεχνολογίας- Καινοτομίας 2007

Tην έκθεση Επιστήμης - Τεχνολογίας- Καινοτομίας 2007 εγκαινιάζει την ερχόμενη Παρασκευή στο Ζάππειο Μέγαρο ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας,  παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου και του γενικού γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, καθηγητή Ιωάννη Τσουκαλά.

Στην έκθεση, η οποία διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά, συμμετέχουν 34 επιστημονικοί και τεχνολογικοί φορείς και επιχειρήσεις με εκθέματα υψηλής τεχνολογίας από τον χώρο της Υγείας, της Βιοτεχνολογίας, του Πολιτισμού, του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, των Μεταφορών, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών κ.α.

Κύριο μέλημα του υπουργείου Ανάπτυξης και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας είναι να γίνει γνωστό το έργο των Ελλήνων Ερευνητών και Επιχειρήσεων σε τομείς που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της χώρας μας. Η εμπειρία από την διοργάνωση των δύο προηγούμενων ετών απέδειξε ότι η Έκθεση δεν προκαλεί το ενδιαφέρον μόνο της επιστημονικής κοινότητας, όπως είναι φυσικό, αλλά δίνει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει τα επιτεύγματα της συσσωρευμένης γνώσης των Ελλήνων ερευνητών, να διαπιστώσει ότι και τα ερευνητικά και τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας μας αναπτύσσουν αξιόλογο έργο και απολαμβάνουν διεθνούς αναγνώρισης.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν επίσης ενδιαφέρουσες ημερίδες όπως :  «Η Πράσινη Βίβλος» σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας και τις Νέες Προοπτικές, Δυσλεξία-Μαθησιακές δυσκολίες και διάσπαση προσοχής», η γενική τακτική συνεδρίαση της Ολομελείας του Δικτύου Γυναικών Ερευνητριών «Περικτιόνη» και τέλος ημερίδα με θέμα «Φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις με δραστηριότητες ΕΤΑ-Ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων για τη χρησιμότητα των μελετών καταγραφής των στοιχείων ΕΤΑ και Καινοτομίας» καθώς και βράβευση επιχειρήσεων για τη δραστηριότητα τους στο συγκεκριμένο χώρο.

Η έκθεση θα παραμένει ανοικτή για το κοινό από την Παρασκευή 29 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 5 Ιουλίου από 10 π.μ. έως 7 μ.μ

Πηγή Κέρδος