Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πως πρέπει να αντιδρούν οι ελεγκτές όταν οι φορολογούμενοι αντιτίθενται στον έλεγχο. Κατά προτεραιότητα θα δέχονται φορολογικό έλεγχο όσοι παρεμποδίζουν το έργο τους

Επιλογή υποθέσεων προς έλεγχο από ειδική βάση δεδομένων

Απαραίτητα προκειμένου να δημιουργηθεί βάση δεδομένων (στα πλαίσια του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου) που θα ενημερώνεται ανελλιπώς και από την οποία θα μπορούν να αντλούνται στοιχεία για την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4174/2013 (επιλογή υποθέσεων προς έλεγχο) κρίνονται τα παρακάτω, σύμφωνα με εγκύκλιο της Γ.Γ.Δ.Ε., τα οποία θα προέρχονται από τη διενέργεια μερικών επιτόπιων ελέγχων διαπίστωσης της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων:

• ημερομηνία γεγονότος
• πλήρη στοιχεία επιχείρησης και φυσικών προσώπων μελών σε περίπτωση Νομικού Προσώπου
• περίληψη του γεγονότος
• στοιχεία του λογιστή της επιχείρησης
• νομική εξέλιξη του γεγονότος

Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, στην περίπτωση που οι ελεγκτές έρθουν αντιμέτωποι με τυχόν έκνομες ενέργειες, θα πρέπει να συνεχίζουν τον σχετικό έλεγχο διατηρώντας την ευγένεια και την ψυχραιμία τους, ενημερώνοντας άμεσα το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και τον αρμόδιο Εισαγγελέα Υπηρεσίας για την συνδρομή τους. Παράλληλα θα ενημερώνουν άμεσα και τις Υπηρεσίες τους για τα σχετικά γεγονότα.

Στην συνέχεια οι αρμόδιες Υπηρεσίες θα ενημερώνουν την Δ/νση Ελέγχων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο