Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ύστατη επιστολή Λογιστών Χανίων για την προθεσμία υποβολής δηλώσεων των φυσικών προσώπων

Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Χανίων
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
ΔΝΣΗ: Β. ΚΟΡΝΑΡΟΥ 30 – ΧΑΝΙΑ * Τηλ. 28210-71581, fax 28210-36470
ΑΦΜ 997679535 * e-mail: [email protected]

Χανιά, 24/08/2015 - Αρ. πρωτοκ. 20150824α

Προς:
*Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Δημοσίων Εσόδων: κος Τρύφων Αλεξιάδης.

Κοινοποίηση:
* Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων: κα. Σαββαΐδου Αικατερίνη.
* Υπουργό Οικονομικών: κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.
* Αναπληρωτής Υπουργείου Οικονομικών: Δημήτρης Μάρδας
* Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
* Ο.Ε.Ε. (Κεντρικό – Τοπικό – Επιτροπή Λογιστικών Θεμάτων)
* Βουλευτές Χανίων

Θέμα : «Ύστατη επιστολή για την προθεσμία υποβολής Δηλώσεων των Φυσικών Προσώπων»


κ. Αλεξιάδη,

Στο Δελτίο Τύπου της 19ης Αυγούστου, του Υπουργείου σας, αναγνωρίζετε τις καθυστερήσεις σας, τις παραλήψεις σας καθώς και τις καθυστερημένες νομοθετικές σας πρωτοβουλίες:

Παραθέτουμε αυτούσια την παράγραφο:
"Αναγνωρίζονται πλήρως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους πολίτες και ειδικά στους λογιστές, από καθυστερήσεις, παραλείψεις και καθυστερημένες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Είναι αναγκαίο όμως να ολοκληρωθεί η υποβολή και η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων."

Στο επόμενο Δελτίο Τύπου σας, της 21ης Αυγούστου, αναγνωρίζετε την ύπαρξη προβλημάτων και στο τεχνικό επίπεδο:

Παραθέτουμε αυτούσια την παράγραφο:
«Το TAXIS NET εμφάνισε σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας την Τετάρτη 19.8 και την Πέμπτη 20.8, τα οποία προβληματίζουν έντονα και ως προς την χρονική σύμπτωση με την ανακοίνωση του Υπουργείου μια μέρα πριν (για τις φορολογικές δηλώσεις) αλλά και ως προς την δυνατότητά του να ολοκληρώσει αξιόπιστα και εμπρόθεσμα την παραλαβή των φορολογικών δηλώσεων το επόμενο διάστημα…»
«…είμαι αναγκασμένος να διερευνήσω, αν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν ήταν τεχνικά ή άλλης φύσης.»

Γνωρίζετε επίσης ότι ο έχων την απαίτηση τήρησης των νόμων πρώτος τους αγνοεί. Ο νόμος ορίζει ότι η έναρξη υποβολής των δηλώσεων είναι η 1η Φεβρουαρίου κάθε έτους και εσείς καθυστερήσατε 3,5 μήνες να ανοίξετε το σύστημα Taxis για την υποβολή τους !!! Τι Κράτος δάσκαλος της ανομίας είναι κι’ αυτό …

Ας μην αναφερθούμε στην πολιτική αναταραχή, στα Capital control και γενικά σε όλα τα δημιουργήματά σας, όχι εσάς φυσικά, αλλά όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου.

Και μετά λοιπόν της παραδοχής όλως αυτών των προβλημάτων τα οποία καλύπτουν όλα τα επίπεδα αρμοδιότητας του Υπουργείου σας, αντί να .. αυτοτιμωρηθείτε για τα όσα διαδραματίζονται αποφασίσατε το εύκολο και ανώδυνο:

Να τιμωρήσετε τους άλλους, εκείνους τους λογιστές, διότι δεν εξηγείται αλλιώς η πρωτοβουλία σας να δώσετε παράταση στα Φυσικά Πρόσωπα τεσσάρων ημερών εκ των οποίων οι δύο ημέρες είναι Σαββάτο και Κυριακή… Κ. Αλεξιάδη, με αυτές τις αποφάσεις θα λυθεί το πρόβλημα των δηλώσεων που εκκρεμούν ανυπόβλητες στα γραφεία μας την ώρα που οι λογιστές προσπαθούν να προλάβουν να τις υποβάλλουν δουλεύοντας 16ωρα ημερησίως; Το ότι όλα τα προαναφερόμενα συντέλεσαν στην ύπαρξη εκκρεμοτήτων αυτών δεν σας αφορά; Σας καλύπτει που πέραν των όσων έχουμε βιώσει θα πληρώνουμε εμείς οι λογιστές πρόστιμα ανά δήλωση με ελάχιστο 100 ευρώ ανά δήλωση;

Ο εμπαιγμός του κλάδου μας σε ξεκάθαρη γραφή…

Κ. Αλεξιάδη,

Για τα παραπάνω ενημερώσαμε τους βουλευτές Χανίων να επικοινωνήσουν ξανά μαζί σας να μην πράξετε το άδικο.

Ενημερώσαμε ξανά την Ομοσπονδία μας (ΠΟΦΕΕ), όπως την έχουν ενημερώσει όλοι οι σύλλογοι της Χώρας, να σας εξηγήσει (ξανά) το πρόβλημα ώστε να το κατανοήσετε. Γνωρίζουμε, έχοντας τηλεφωνική επικοινωνία με την Διοίκηση της ΠΟΦΕΕ, ότι κάνει προσπάθειες κάθε μέρα για να σας μεταπείσει.

Τι άλλο να κάνουμε για να καταλάβετε, όχι το άδικο της υπόθεσης (διότι από τις ανακοινώσεις σας το έχετε καταλάβει), αλλά για να πειστείτε πως όταν διακρίνεται το άδικο είσαστε υποχρεωμένος να το πολεμήσετε και όχι να κρατάτε το βλέμμα σας χαμηλά αποφεύγοντας να δείτε κατάματα το πρόβλημα.

Πολιτικούς εθελοτυφλούντες υποτακτικούς, έχουμε ένα σωρό (σ.σ. μονάδα μέτρησής τους είναι ο σωρός).

Προσπαθήστε κ. Αλεξιάδη - έστω και την τελευταία στιγμή - να ξεφύγετε και να μην στοιβαχτείτε και εσείς εκεί…
..σε κείνο το σωρό…

Μ ε ε κ τ ί μ η σ η

εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος
Ο Αντιπρόεδρος Κυπραίος Κωνσταντίνος
Ο Γραμματέας Κελάκης Μιχαήλ
Ο Ταμίας Παπαδάκης Ιωάννης
Το Μέλος Πετράκης Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο