Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τρ. Αλεξιάδης προς Λαϊκή Ενότητα: «Δεν μίλησα ποτέ και πουθενά σαν αναπληρωτής Υπουργός για μείωση του Εν.Φ.Ι.Α.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΣΕ Δ.Τ. ΤΗΣ Λ.Ε.


Το να επιλέγει την οδό της κριτικής στην αντίθετη άποψη, είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολιτικού φορέα. Η επιλογή όμως της παραπληροφόρησης του ψέματος και των προσωπικών επιθέσεων, δημιουργεί σίγουρα ερωτηματικά, για ένα νέο φορέα σαν την «Λαϊκή Ενότητα » .Για να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρανόησης σχετικά με το Δ.Τ. της 24.8.15 επισημαίνω:

1. Δεν μίλησα ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ σαν αναπληρωτής Υπουργός για μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ξεκαθάρισα ότι το 2015 και το 2016  το ύψος του θα είναι στα πλαίσια της συμφωνίας, δηλαδή 2,65 δις. Το 2016 θα αγωνιστούμε, η εσωτερική του δομή και λειτουργία να τον κάνει πιο δίκαιο και αναλογικό. ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΨΕΜΜΑΤΑ Η Λ.Ε. και πρέπει να αποδείξει τα αναγραφόμενά της.

2. Προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά η εξαγγελία τους για αφορολόγητο 12.000 σε 4μελή οικογένεια, γιατί τώρα (σε μισθωτούς και συνταξιούχους) ισχύει οικογενειακό αφορολόγητο 19.000 (9.500 για κάθε σύζυγο)!

3. Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των πραγματικών τιμών που εξαγγέλλουν, θα γίνει νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2017 όπως προβλέπει ο Ν.4336/2015 (σελ. 1017, 2.2ν) που ήδη ισχύει!

Αντιλαμβάνομαι πλήρως την αναγκαιότητα διατύπωσης των πολιτικών απόψεων της Λ.Ε.. Ας μην μετατραπεί όμως  αυτή η προσπάθεια, σε μια αντιπαράθεση σε επίπεδο και περιεχόμενο που θυμίζει  παλαιοκομματικές μεθόδους συντηρητικών και συστημικών πολιτικών δυνάμεων.

Ας σεβαστούμε όλοι τους κοινούς αγώνες και την κοινή πορεία μέχρι πρόσφατα.

--------------

Το ανωτέρω Δ.Τ. απαντά στο κάτωθι δημοσίευμα:

''ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ'': ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ- ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ 12.000 ΕΥΡΩ

(Δευ. 24/8/15 - 11:30)     

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Το κρέας- ψάρι βάλθηκε να βαφτίσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, προσπαθώντας να εξωραΐσει τη διαιώνιση του ΕΝΦΙΑ ως δήθεν «μείωσή» του. Με ανακοίνωσή της, η ''Λαϊκή Ενότητα'' τάσσεται υπέρ της άμεσης κατάργησης αυτού του απεχθούς μνημονιακού μέτρου λεηλασίας της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας και προτείνει την επιβολή φόρου μόνο στην ιδιαίτερα μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Επιπλέον, η ''Λαϊκή Ενότητα'' ζητά την καθιέρωση προοδευτικής φορολογικής κλίμακας, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια και μείωση του ΦΠΑ για είδη πρώτης ανάγκης. 

Η πλήρης ανακοίνωση της ''Λαϊκής Ενότητας'' έχει ως εξής:

«ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε παλαιοκομματικού τύπου προεκλογικές εξαγγελίες καταφεύγει ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, για να δικαιολογήσει τη διαιώνιση της λαφυραγώγησης της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας μέσω του ΕΝΦΙΑ.

Αφού η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ πήγε περίπατο, ακολουθεί τώρα τα βήματα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που μοίραζαν προεκλογικές υποσχέσεις για τη δήθεν μείωση του. Ο κ. Αλεξιάδης ψεύδεται ότι ο ΕΝΦΙΑ θα «γίνει πιο δίκαιος και αναλογικός», αφού από τη φύση του είναι δημευτικός για τις μικρομεσαίες ιδιοκτησίες, ιδιαίτερα όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα.
 
Η «Λαϊκή Ενότητα» είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην πολιτική λεηλασίας της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας και του λαϊκού εισοδήματος. Θεωρεί αναγκαία και εφικτή μια άλλη πολιτική στην ακίνητη περιουσία και γενικά τη φορολογία με βασικούς άξονες:

Α) Άμεση Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και εφαρμογή φόρου μόνο για την ιδιαίτερα Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο