Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σοβαρά ζητήματα νομιμότητας θα επέφερε το άνοιγμα των θυρίδων αναφέρει ο Π. Νικολούδης

Σε απάντηση της ερώτησης του Βουλευτή ΑΝΕΛ Ν. Ι. Νικολόπουλου, με αρ. 4143/23-7-2015 με θέμα «Επιτάχυνση των διαδικασιών για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής», ο Υπουργός Επικρατείας Π. Νικολούδης αναφέρει:

"Κατά κανόνα τα χρήματα που υπάρχουν σε τραπεζικές θυρίδες, είχαν προηγουμένως κατατεθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς και από εκεί ανελήφθησαν, για τους γνωστούς λόγους, και τοποθετήθηκαν σε θυρίδες.

Από στιγμή που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα ποσά καταθέσεων, θα ήταν όχι απλώς περιττό αλλά και ιδιαίτερα δαπανηρό σε χρόνο και μέσα να επιχειρήσουμε άνοιγμα των θυρίδων και έρευνα για ανεύρεση χρημάτων και στη συνέχεια έλεγχο για το αν αυτά έχουν δηλωθεί - φορολογηθεί.

Πέραν αυτού υπάρχουν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας μιας τέτοιας ενέργειας - έρευνας σε ιδιωτικό χώρο κ.λπ.

Εν όψει των ανωτέρω δεν προτιθέμεθα να αναλάβουμε οποιαδήποτε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία."
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο