Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο

Ανοιχτό είναι το θέμα της παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα χαμηλότερα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών -σε σχέση με τους άνδρες- που ισχύουν στο Δημόσιο. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος επίτροπος Βλ. Σπίντλα, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη.....

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο


Ανοιχτό είναι το θέμα της παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα χαμηλότερα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών -σε σχέση με τους άνδρες- που ισχύουν στο Δημόσιο. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος επίτροπος Βλ. Σπίντλα, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη. Ο ευρωβουλευτής με την ερώτησή του επανήλθε στο ζήτημα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο και τις Ενοπλες Δυνάμεις, ζητώντας να μάθει την πορεία του θέματος.

Οπως αναφέρει ο επίτροπος στην απάντησή του η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «έστειλε προειδοποιητική επιστολή προς τις ελληνικές αρχές τον Ιούλιο του 2005. Μετά από ανάλυση της απάντησης, η Επιτροπή εξέδωσε αιτιολογημένη γνώμη τον Ιούλιο 2006. Η Επιτροπή τη στιγμή αυτή αναλύει την απάντηση των ελληνικών αρχών. Στη βάση αυτή, η Επιτροπή θα αποφασίσει κατά πόσον θα παραπέμψει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σύστημα συνταξιοδότησης για δημοσίους υπαλλήλους και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων ενδέχεται να παραβιάζει το άρθρο 141 της συνθήκης ΕΚ (αρχή της ισότητας αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών) εφόσον προβλέπει διαφορετικές ηλικίες συνταξιοδότησης και διαφορετικές απαιτήσεις προϋπηρεσίας για άνδρες και γυναίκες.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο