Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κατάλογος 65.000 οφειλετών του ΤΕΒΕ σε όλες τις εφορίες

Μακροσκελέστατος κατάλογος 65.000 αυτοαπασχολουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) αποστέλλεται προσεχώς από το Tαμείο στις εφορίες, οι οποίες θα απαιτήσουν από αυτούς την είσπραξη χρεών που υπερβαίνουν τα 600 εκατ. ευρώ.

Κατάλογος 65.000 οφειλετών του ΤΕΒΕ σε όλες τις εφορίες

Μακροσκελέστατος κατάλογος 65.000 αυτοαπασχολουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) αποστέλλεται προσεχώς από το Tαμείο στις εφορίες, οι οποίες θα απαιτήσουν από αυτούς την είσπραξη χρεών που υπερβαίνουν τα 600 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αναθέσει στις εφορίες την είσπραξη των εσόδων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών και έτσι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Tαμείο θα κοινοποιούνται πλέον στις αρμόδιες ΔΟΥ. Αυτές, από την πλευρά τους, θα αναλαμβάνουν την υποχρέωση να κινήσουν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να εισπράξουν τις παραπάνω οφειλές, ενεργοποιώντας εφόσον κριθεί απαραίτητο, όλα τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εφορίες θα μπορούν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις εισοδημάτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων και σε σειρά άλλων μέτρων.

Ακόμη θα μπορούν να αρνούνται τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας προς όσους χρωστούν στον ΟΑΕΕ, στερώντας τους ακόμη και το δικαίωμα να προχωρήσουν σε πώληση ακινήτων.
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο