Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Παράσταση διαμαρτυρίας Σ.Ε.Λ.ΚΕ. στη Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΑΡΙΘ. και ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ : 334/ 26-2-1997
Μέλος : Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών-Π.Ο.Φ.Ε.Ε

Οι Επαγγελματίες Λογιστές Κέρκυρας που πραγματοποίησαν σήμερα 20/08/2015 και ώρα 10.00’ , με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας , μετά τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων καταθέτουν το παρακάτω

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ:

1) Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας
2) Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Κο Τρύφωνα Αλεξιάδη.
3) Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κα Αικατερίνη Σαββαΐδου.
4) Υπουργό Οικονομικών Κο. Ευκλείδη Τσακαλώτο.
5) Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Κο Δημήτρη Μάρδα.

Επειδή σύμφωνα με τη παράγραφο 25 του άρθρου 72 του Ν.4172/2013 ορίζεται ότι : «Ειδικά για το φορολογικό έτος 2014 η δήλωση υποβάλλεται κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και την 30ή Ιουνίου.»

Επειδή το σύστημα άνοιξε στις 14/05/2015 μετά τις 22:00 το βράδυ (δηλαδή μετά από 3,5 μήνες από την αρχική ημερομηνία) .

Επειδή ακόμη και όταν άνοιξε το σύστημα ΔΕΝ ήταν δυνατό να δεχθεί δηλώσεις με τα γνωστά προβλήματα (Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε : λανθασμένα στοιχεία από Δημόσιο και Τράπεζες για μισθούς- συντάξεις και τόκους , φόρους σε ανέργους , αλαλούμ με τις δηλώσεις αγροτών και βέβαια τα γνωστά errors) .

Επειδή άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού εισοδήματος για μια τεραστία κατηγορία φορολογουμένων (αγρότες) .

Επειδή μέχρι πρόσφατα έβγαιναν νέες οδηγίες ακόμη και νέοι κωδικοί σε έντυπα (πχ Ε3) αλλά και νομοθετικές αλλαγές στο τρόπο φορολογίας (φόρος πολυτελείας , προκαταβολή φόρου φορολογική αναμόρφωση κλπ) .
Επειδή δεν μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για Δημοσιονομικό εκτροχιασμό αν μετατεθούν για λίγες μέρες οι υποβολές των φορολογικών δηλώσεων και οι καταβολές των φόρων , όταν έχουν επιβληθεί capitals controls με τραγικά αποτελέσματα στην Ελληνική Οικονομία και τους πολίτες, αλλά και όταν έχει υποβληθεί ο κύριος όγκος των δηλώσεων .

Επειδή ήδη με τη ΠΝΠ της 18/07/2015 παρατάθηκε η καταβολή της πρώτης δίμηνης δόσης και επειδή υπάρχει χρόνος να είναι 3 δόσεις (έστω μηνιαίες , δηλαδή παράταση της Α και Β δόσης για όσες δηλώσεις υποβληθούν από 26/08 κι μετά) όπως ορίζει το άρθρο 67 του Ν.4172 .

Επειδή ακόμη και για το Ε9 υπάρχει δυνατότητα παράτασης για ορθότερη αποτύπωση περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων μιας και με τον Ν.4336/2015 προστέθηκε νέο εδάφιο στη παράγραφο 1 του άρθρου 8 του Ν.4223 «Ειδικά για το έτος 2015, εφόσον η πράξη προσδιορισμού του φόρου έχει εκδοθεί μέχρι και την 26η του μηνός Οκτωβρίου 2015, η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι και την 30ή του μηνός Οκτωβρίου 2015. Η τελευταία δόση καταβάλλεται μέχρι και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2016.»

Επειδή , απλά είμαστε εργαζόμενοι με οικογένειες και όχι υπολογιστικές μηχανές χωρίς αισθήματα και αντοχές και δεν μπορούμε να θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους που εργάζονται υπό τη δαμόκλεια σπάθη καταληκτικών ημερομηνιών όχι μόνο του Υπουργείο Οικονομικών αλλά σχεδόν κάθε υπηρεσίας .

Επειδή ζητάμε όχι χρόνο για διακοπές , αλλά για έστω υποτυπώδες συνθήκες εργασίας και μια υποψία πραγματικής αναγνώρισης των δυσκολιών που βιώνουμε από τη Διοίκηση.

Επειδή δεν υπάρχει σπουδαίος λόγος για να μη τηρηθούν οι προθεσμίες που το ίδιο το Κράτος και ο νομοθέτης θέτει ως ικανό χρόνο υποβολής .

Επειδή ΔΕΝ ζητάμε παράταση αλλά να τηρηθούν επιτέλους οι Νόμοι από το Κράτος .

Και τέλος Επειδή από χθες 19/08/2015 μέχρι και τώρα το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων taxis net έπαψε να λειτουργεί

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

Να ορισθούν ΑΜΕΣΑ νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και καταβολής φόρου τόσο για Φυσικά όσο και για Νομικά πρόσωπα , αλλά και για τα Ε9 , για τα μεν Νομικά νέα καταληκτική ημερομηνία 20/09, για τα δε Φυσικά πρόσωπα και Ε9 26/09 .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Πρόεδρος Δ.Σ
Νικόλαος Μάμαλος

Γ.Γραμματέας
Χριστίνα Βρανίκα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο