Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σ.Φ.Ε.Ε. Ν. Φθιώτιδας και Ευρυτανίας: «Να επικρατήσει η λογική και ας εκλείψει η αντίληψη της διαρκούς τιμωρητικότητας»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ 17 Α - 351 00 ΛΑΜΙΑ. Τηλ. 22310/35706
FAX: 22310/35706 - E-mail: [email protected]

Προς:
1) Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Κο Αλεξιάδη Τρύφωνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1) Υπουργό Οικονομικών Κο Τσακαλώτο Ευκλείδη
2) Γενική Γραμματέα Εσόδων Κα Σαββαϊδου Αικατερίνη
3) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
4) Τοπικοί βουλευτές
5) ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014.

Κύριε Υπουργέ,

Η αναγκαιότητα για την ολοκλήρωση της υποβολής και εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων θα πρέπει αποκλειστικά να έχει σχέση με την συνέπεια της πολιτείας, για την εφαρμογή του καθορισμένου νομοθετικού πλαισίου που ορίζει πεντάμηνη διάρκεια (από 01 Φεβρουαρίου έως 30 Ιουνίου). Αυτό μέχρι σήμερα δεν τηρήθηκε ποτέ χωρίς καμιά συνέπεια γι’ αυτούς που δεν εφάρμοσαν το νόμο.

Έχετε την ελάχιστη υποχρέωση σ’ ένα κλάδο που εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπες συνθήκες εν μέσω καλοκαιριού, και σε δύσκολές για την πατρίδα μας στιγμές, να φέρει σε πέρας το τιτάνιο έργο της διεκπεραίωσης των φορολογικών δηλώσεων, να σεβαστείτε και να αναγνωρίσετε τις άοκνες προσπάθειες μας.

Η ακαμψία δεν έφερε ποτέ καλά αποτελέσματα, παρά μόνο η συνεργασία και η συνεννόηση.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι φορολογικές δηλώσεις, με τις αυξημένες μάλιστα φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που έχουμε επωμισθεί είναι ανθρώπινος αδύνατο να αποσταλλούν, στο περιορισμένο διάστημα των τριών μηνών, πόσο μάλλον από το λειτουργικό σύστημα του TAXISNET που για μεγάλα χρονικά διαστήματα δεν ανταποκρίνεται.

Ζητάμε να επανεξετάσετε και να αναθεωρήσετε την απόφαση σας να μην δώσετε επιπλέον παράταση.

Οι προθεσμίες για μεν, τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να παρατεθούν ως τις 31 Αυγούστου 2015, για δε τα φυσικά πρόσωπα ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2015.

Προσδοκούμε να επικρατήσει η λογική και ας εκλείψει η αντίληψη της διαρκούς τιμωρητικότητας που ταιριάζει μόνο σε δεσποτικές και όχι σε Δημοκρατικές Κοινωνίες.

Μετά τιμής

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο