Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ν. Κέρκυρας: Σοβαρότατο πρόβλημα με τη στέγαση των Δ.Ο.Υ. Νομού Κέρκυρας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΑΜΑΡΑ 13–49100 ΚΕΡΚΥΡΑ–ΤΗΛ: 2661363448 FAX: 2661034550 www.corfutax.blogspot.com, email:[email protected]

Κέρκυρα 17/08/2015
Αριθμός Πρωτοκόλλου Συλλόγου: 23/2015

Προς:
Υπουργείο Οικονομικών
Γραφείο Αν. Υπουργού
κ. Αλεξιάδη
Καρ. Σερβίας 10
Τ.Κ. 10184 Αθήνα

Κοιν:
1. Δ/νση Προσωπικού Δ.Ο.Υ. (Δ2), Τμήμα Α΄
Καρ. Σερβίας 10
Τ.Κ. 10184 Αθήνα
2. Γεν. Γραμματεία Δημόσιας
Περιουσίας
Καρ. Σερβίας 8
3. Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαΐδου
4. Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ.

Θέμα: Στέγαση των Δ.Ο.Υ. Νομού Κέρκυρας

Σχετ: 1. Το με αριθμό πρωτοκόλλου 27/29-03-2012 έγγραφό μας
2. Το με αριθμό πρωτοκόλλου 3/04-03-2013 έγγραφό μας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
με τα ανωτέρω αναφερόμενα σχετικά έγγραφά μας, είχαμε ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου μας για το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Οικονομικές Υπηρεσίες του νησιού μας, αναφορικά στη στέγασή τους.

Επειδή από την αποστολή του πρώτου μας εγγράφου έως σήμερα έχουν παρέλθει τρία χρόνια και το πρόβλημα παραμένει και μάλιστα πολύ πιο οξυμένο, επανερχόμαστε στο σχετικό θέμα με το παρόν έγγραφο.

Αμέσως παρακάτω σας παραθέτουμε ένα σύντομο ιστορικό προκειμένου να αποκτήσετε μια σαφή εικόνα του κτιριακού προβλήματος.

1. Όπως πιθανώς γνωρίζετε οι τρεις Δ.Ο.Υ. του νομού μας (Α’ Κέρκυρας, Β’ Κέρκυρας, Παξών) έχουν πλέον συγχωνευθεί σε μια ενιαία Δ.Ο.Υ., τη Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας. Σε κάθε μία από τις πρώην Α’ και Β’ Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας, εργάζονταν, πριν από την ενοποίησή τους από 50 υπάλληλοι, ήτοι σύνολο 100 και στις δύο Δ.Ο.Υ.

2. Οι δύο αυτές Δ.Ο.Υ., στεγάζονταν σε διαφορετικά κτίρια. Συγκεκριμένα η πρώην Β’ Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας στεγάζονταν σε μισθωμένο κτίριο εκτός του αστικού ιστού, στην περιοχή Αλυκών Κέρκυρας, 5 περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Η πρώην Α’ Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας στεγάζονταν σε δημόσιο κτίριο, στον 1ο όροφο του Διοικητηρίου, στο κέντρο της πόλης, στην οδό Σαμάρα 13.

3. Με την ενοποίηση των Δ.Ο.Υ. ο κύριος όγκος των υπαλλήλων εργάζεται πλέον στο κτίριο της οδού Σαμάρα 13, το οποίο αποτελεί πλέον την έδρα της ενιαίας Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας.

4. Στο μισθωμένο κτίριο της πρώην Β΄ Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας, εμβαδού εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων, πλέον εργάζονται μόνο οι 15 υπάλληλοι που είναι τοποθετημένοι στο Τμήμα Ελέγχου της Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας, καθώς και δύο από τους υπαλλήλους του πρώην Τμήματος Κεφαλαίου, για τους οποίους δεν υπάρχει επαρκής χώρος στο κτίριο της ενιαίας Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας. Επίσης στο κτίριο της πρώην Β’ Δ.Ο.Υ. παραμένει και το σύνολο του αρχείου της Β’ Δ.Ο.Υ., δεδομένου ότι για τη μεταφορά του απαιτείται χώρος εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων.

5. Πέραν των ανωτέρω, στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα της πρώην Β’ Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας, στεγάζεται σε μισθωμένο χώρο και το παράρτημα Ιονίων Νήσων του Σ.Δ.Ο.Ε. Ηπείρου, στο οποίο εργάζονται τη στιγμή αυτή 12 υπάλληλοι.

6. Επίσης, σε μισθωμένα κτίρια πλησίον του κτιρίου που στεγάζεται η ενιαία Δ.Ο.Υ., στεγάζονται η Υπηρεσία Εντελλομένων Εξόδων και η Κτηματική Υπηρεσία με σύνολο 15 περίπου υπαλλήλων.

Η ενοποίηση των Δ.Ο.Υ. έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα τόσο στους εργαζομένους στη Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας όσο και στους συναλλασσομένους με αυτή.

Συγκεκριμένα, στον χώρο της πρώην Α’ Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας, όπου εργάζονταν στο παρελθόν, όπως προαναφέραμε, περίπου 50 υπάλληλοι, κατά τα δύο τελευταία χρόνια έχουν κυριολεκτικά στοιβαχθεί σχεδόν οι διπλάσιοι υπάλληλοι, για τους οποίους ο χώρος μειώνεται ολοένα και περισσότερο, λόγω της συνεχιζόμενης μεγέθυνσης του χώρου που καταλαμβάνει το αρχείο που δημιουργείται καθημερινά.

Χαρακτηριστικά σας παραθέτουμε τα κάτωθι:

- Αρκετοί υπάλληλοι δεν έχουν καν τα δικά τους γραφεία, καρέκλες και υπολογιστές και αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά σε διαφορετικά γραφεία, προκειμένου να «φιλοξενηθούν» σε θέσεις άλλων υπαλλήλων που βρίσκονται σε άδεια.

- Χώροι 10 τετραγωνικών μέτρων, όπου στο παρελθόν εργάζονταν 1 ή 2 υπάλληλοι, «φιλοξενούν» πλέον 5 υπαλλήλους, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις, μοιράζονται τον ίδιο ηλεκτρονικό υπολογιστή και το ίδιο γραφείο.

- Τεχνητά ανοίγματα χώρων εργασίας/θυρίδες εξυπηρέτησης, υπάρχουν μόνο στα τμήματα Εσόδων και Κ.Β.Σ. και έτσι οι φορολογούμενοι που προσέρχονται για να εξυπηρετηθούν κατακλύζουν κυριολεκτικά τα γραφεία της Δ.Ο.Υ. και δεν είναι λίγες οι φορές που διαπληκτίζονται τόσο μεταξύ τους όσο και με τους υπαλλήλους αφού η εξυπηρέτηση παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες.

- Επίσης, κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι ιώσεις και οι λοιπές εποχικές ασθένειες έχουν την τιμητική τους, λόγω της στενότητας του χώρου και της άμεσης επαφής εργαζομένων και φορολογουμένων με κύρια συνέπεια τις αυξημένες ασθένειες των εργαζομένων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο, αφού:
- επιστρέφουν στην υπηρεσία μας συναδέλφισσες, μετά από άδεια ανατροφής τέκνων
- μετατίθενται στη Δ.Ο.Υ. μας συνάδελφοι από άλλες περιοχές της χώρας
- προσλαμβάνονται 4 νέοι συνάδελφοι με βάση σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Οι συνάδελφοι αυτοί κυριολεκτικά δεν μπορούν να εργαστούν στο κτίριο της Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας αφού δεν υπάρχει ο ελάχιστος διαθέσιμος χώρος.

Όπως λοιπόν εύκολα μπορείτε να αντιληφθείτε, η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας είναι τριτοκοσμική και παραπέμπει όχι σε ευρωπαϊκή Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία του 21ου αιώνα αλλά μάλλον σε υπηρεσία της υποσαχάριας Αφρικής.

Πέραν της αποστολής των σχετικών εγγράφων που αναφέρουμε στην αρχή της επιστολής μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συναντήθηκε στο παρελθόν με εκπροσώπους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Δημοτικής Αρχής και με τοπικούς βουλευτές αλλά και επικοινώνησε το πρόβλημα γραπτά και προφορικά στη Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου μας, προκειμένου να γνωστοποιηθεί το μέγεθος και η οξύτητά του αλλά το πρόβλημα δεν επιλύθηκε.

Με ικανοποίηση διαβάσαμε δηλώσεις σας, στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ότι ένας από τους κύριους στόχους σας είναι η στέγαση των Οικονομικών Υπηρεσιών σε δημόσια κτίρια, προκειμένου οι δαπάνες ενοικίων που θα εξοικονομηθούν να διατεθούν για τους πραγματικούς σκοπούς του Υπουργείου μας. Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης, αν μάλιστα λάβετε υπ΄ όψιν σας ότι τα καταβαλλόμενα ετήσια μισθώματα για τα κτίρια της πρώην Β’ Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας και του παραρτήματος Ιονίων Νήσων του Σ.Δ.Ο.Ε. Ηπείρου ανέρχονται στο ποσό των 115.000,00 ευρώ. Ήτοι, για κάθε έναν υπάλληλο που εργάζεται στα κτίρια των Αλυκών Ποταμού δαπανάται ποσό περίπου 4.000,00 ευρώ ετησίως.

Επίσης, θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι τις τελευταίες ημέρες συζητείται η μετεγκατάσταση κάποιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, από το κτίριο που στεγάζεται σήμερα, μαζί με την Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας στην οδό Σαμάρα 13, προς άλλα κτίρια, οπότε αν υπάρξει η απαραίτητη άμεση δραστηριοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου μας υπάρχει η δυνατότητα το πρόβλημα να επιλυθεί.

Ευελπιστούμε για τις δικές σας ενέργειες ώστε να επιλυθεί σύντομα το ανωτέρω πρόβλημα.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Κέφης Χρήστος

Ο Γραμματέας
Μπαλανίκας Αλέξανδρος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο