Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου: Επί του ΔΤ της 19/08/2015 του Υπ. Οικ. για την παράταση των δηλώσεων
Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. ΡΟΔΟΥ
Γρ. Λαμπράκη 7, 85100, Ρόδος
Τηλ.: 22410 36500 – FAX: 22410 32108
URL: www.lsr.gr
E-mail: [email protected]

Αρ. Πρωτ: 34 / 20-08-2015
Ρόδος

ΠΡΟΣ:
1) Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Κο Τρύφωνα Αλεξιάδη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
1) Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κα Αικατερίνη Σαββαΐδου.
2) Υπουργό Οικονομικών Κο. Ευκλείδη Τσακαλώτο.
3) Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Κο Δημήτρη Μάρδα.
4) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
5) Ο.Ε.Ε (Κεντρικό – Τοπικό –Επιτρ. λογιστικών θεμάτων).
6) Τοπικοί Βουλευτές .
7) ΜΜΕ .

Θέμα : « ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/08/2015 ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ »

Αξιότιμε Κε Αν. Υπουργέ,

Με αφορμή το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και που αφορά στην πρόθεση μη χορήγησης παράτασης στην υποβολή των δηλώσεων, η ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ, κατ’ αντιστοιχία των υπηρεσιακών τοποθετήσεων, σας επισημαίνει ότι:

1. Ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων μπορεί να είναι ικανοποιητικός, πλην όμως δεν επαρκεί για να καλύψει την εμπρόθεσμη υποβολή των υπολοίπων δηλώσεων. Αν υπάρχει επίσημη υπηρεσιακή θέση που να υποστηρίζει το αντίθετο, αυτή μπορεί να εκληφθεί μόνο ως άλλη μία απόπειρα υποτίμησης της κοινής νοημοσύνης.

2. Οι δοθείσες παρατάσεις επιχείρησαν να καλύψουν τις παρενέργειες που προκάλεσαν οι φορολογικές νομοθετικές παλινωδίες, κατ’ αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου και της πολιτικής ηγεσίας γενικότερα. Οι πολίτες και οι λογιστές, δεν χρωστάνε καμία επιταγή εξυπηρέτησης από παρατάσεις, καθόσον αυτές ήλθαν να καλύψουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Υπουργείου και μόνο.

3. Την έκταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και δημιουργούνται σε πολίτες και λογιστές από τις πράξεις ή την απραξία της Φορολογικής Διοίκησης, αποδεικνύεται ότι δεν την έχετε αντιληφθεί πλήρως. Η επίκληση περί ανάγκης ολοκλήρωσης της διαδικασίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων ευσταθεί μόνο εφόσον ο επικαλούμενος δεν την υπονομεύει. Η ασυνέπεια του συνόλου της Φορολογικής Διοίκησης στη νομοθετική υποχρέωσή της να έχει ανοικτό το taxis από 01/02/2015 και όλες τις διευκρινιστικές εγκυκλίους εκδομένες μέχρι 31/01/2015, αποτελεί ευθεία υπονόμευση της διαδικασίας της οποίας η ευθύνη καθυστερημένης ολοκλήρωσής της επιχειρείται να μετακυλήσει σε πολίτες και λογιστές. Προφανώς λοιπόν, ο αδύναμος κρίκος δεν είμαστε εμείς.

4. Με βάση τα προηγούμενα, σας επισημαίνουμε ότι το νόμο δεν τον παραβαίνουν οι πολίτες και οι λογιστές. Αντιλαμβάνεστε προφανώς ότι ο πρωτοστάτης στην παράβαση της νομοθεσίας είναι το ίδιο το Υπουργείο. Εμείς αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι τέτοιες πρακτικές και ανακοινώσεις ακυρώνουν τις φιλότιμες προσπάθειες πολλών υπηρεσιακών στελεχών τις οποίες εκθείασε και η προκάτοχός σας. Σε κάθε περίπτωση όμως, κάθε απόφαση έχει και τις συνέπειές της και όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος.

Τις συνέπειες για μη έγκαιρη υποβολή δηλώσεων τις έχουμε αναφέρει και εξηγήσει εδώ και καιρό στους πολίτες. Εμείς υπερβάλαμε και συνεχίζουμε να υπερβάλουμε εαυτόν προς όφελος της Κοινωνίας. Σε περίπτωση μη παράτασης, σας παρακαλούμε να εξηγήσετε εσείς στους πολίτες τους λόγους επιβολής προστίμων. Είμαστε σίγουροι ότι εσάς οι πολίτες θα σας καταλάβουν.

Κύριε Υπουργέ, η Κοινωνική συμπεριφορά είναι παράγωγος της στάσης του Κράτους και όχι το αντίθετο.

Με εκτίμηση,
για το Δ.Σ της ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ο Πρόεδρος
Ηρακλείδης Ιωάννης

Ο Γ. Γραμματέας
Παπαγρηγορίου Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο