Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τρ. Αλεξιάδης - Παράταση από 3 έως 5 ημέρες για τις δηλώσεις νομικών προσώπων

Προς παράταση οδεύει η καταληκτική προθεσμία υποβολής δηλώσεων νομικών προσώπων μετά και τα γνωστά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο Taxis στις 19.8.2015 αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες της 20ης Αυγούστου 2015.

Ενδεικτικό του προβλήματος είναι ότι υπάρχει πλήρης αδυναμία εισαγωγής σε όλες τις εφαρμογές του taxis, και όχι μόνο σε αυτές που αφορούν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Η προθεσμία που υποβολής λήγει σήμερα και ενώ αναμένεται ακόμα η υποβολή περίπου 35.000 δηλώσεων νομικών προσώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Κο Τρύφωνα Αλεξιάδη στον Σταθμό ΣΚΑΙ θα δοθεί παράταση 3-5 ημέρων στα Νομικά πρόσωπα λόγω προβλημάτων του taxis.

Θα δοθεί παράταση λίγων ημερών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων που λήγει σήμερα ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο Τρύφων Αλεξιάδης αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για θέματα εσόδων.

Δεν μπορώ να πω είπε αν θα είναι δύο, τριών ή  πέντε ημερών προσέθεσε ο υπουργός, αλλά εξήγησε πως η παράταση δίνεται επειδή προέκυψαν κάποια τεχνικά προβλήματα στο σύστημα taxisnet.Επίσης σήμερα το βράδι σύμφωνα με ανακοίνωση στο Facebook του κου Αλεβιζάκη Παναγιώτη μέλους της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Εκ/που της ΑΚΙΟΕ στις 01:00 το πρωί σήμερα :

"Θα δοθεί παράταση στις δηλώσεις νομικών προσώπων "Ανεξαρτήτως της παράτασης που είναι επιτακτικό να δοθεί, ενημερώνουμε τους συναδέλφους και για την δυνατότητα υποβολής δήλωσης χειρόγραφα στην Δ.Ο.Υ. σύμφωνα με την ΠΟΛ.1074/1.4.2015

H απόφαση προβλέπει αναλυτικά :

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β' ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 45 ΤΟΥ Ν.4172/2013

...................

δ. Η δήλωση υποβάλλεται υποχρεωτικά στην Δ.Ο.Υ. εντός των νομίμων προθεσμιών, όταν το νομικό πρόσωπο και η νομική οντότητα:

- υποβάλλει τη δήλωση με επιφύλαξη σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 20 του Ν. 4174/2013

- έχει κάνει χρήση κινήτρων αναπτυξιακών νόμων (Ν.Δ.1297/1972, Ν.2166/1993, Ν.2515/1997, κ.λπ.), καθώς και των άρθρων 52 και 54 του Ν.4172/2013.

ε. Εκτός της περίπτωσης Δ', σε περίπτωση αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας ολοκλήρωσης της υποβολής της δήλωσης φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων και των συνυποβαλλομένων εντύπων και εφόσον δεν κατέστη δυνατόν να επιλυθεί το πρόβλημα μετά από επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Παροχής Φορολογικών Υπηρεσιών (Τμήμα Β - Λειτουργική περιοχή Εισόδημα νομικών προσώπων), η δήλωση υποβάλλεται εμπρόθεσμα εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Παροχής Φορολογικών Υπηρεσιών, πρέπει να ενημερώνει τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την παραλαβή των παραπάνω δηλώσεων. στ. Ειδικά, για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των περιπτώσεων Δ' και Ε' που υποβάλλονται στη Δ.Ο.Υ., τα έντυπα (Ε2) και (Ε3) καθώς και η κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης υποβάλλεται υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου, από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες taxisnet.

ζ. Τα έντυπα για την υποβολή της δήλωσης, εκτυπώνονται από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες taxisnet.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο