Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλλαγές στη φορολογία του πετρελαίου

Αλλαγές στο σύστημα φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης για να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο καυσίμων προτείνει η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή ενώ παράλληλα διατυπώνει αντιρρήσεις για τη διαγραφή προστίμων που έχουν επιβληθεί στους αγρότες που εντοπίστηκαν να χρησιμοποιούν παράνομα πετρέλαιο θέρμανσης.

Αλλαγές στη φορολογία του πετρελαίου

 
Αλλαγές στο σύστημα φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης για να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο καυσίμων προτείνει η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή ενώ παράλληλα διατυπώνει αντιρρήσεις για τη διαγραφή προστίμων που έχουν επιβληθεί στους αγρότες που εντοπίστηκαν να χρησιμοποιούν παράνομα πετρέλαιο θέρμανσης.

Στη γνώμη της για τον Τελωνειακό Κώδικα η ΟΚΕ θέτει ως υπό εξέταση ζήτημα τη διαφορετική φορολογική μεταχείριση του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης. Ενώ δεν παραλείπει να χαρακτηρίσει τη λαθρεμπορία ως φαινόμενο επιβλαβές για τους καταναλωτές, για τα έσοδα του δημοσίου, αλλά και για τις υγιώς ανταγωνιζόμενες επιχειρήσεις που εμπλέκονται στο κύκλωμα εισαγωγής, διύλισης και εμπορίας καυσίμων.

Μέτρα
Πρόσφατα, πάντως, ο αρμόδιος υφυπουργός Α. Μπέζας είχε εξαγγείλει ότι θα ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η εγκατάσταση και λειτουργία ταμειακών μηχανών στα πρατήρια καυσίμων, η ειδική σήμανση των βυτιοφόρων που μεταφέρουν αφορολόγητα καύσιμα, καθώς και την ενοποίηση των φόρων στις βενζίνες. Παράλληλα, η ΟΚΕ διατυπώνει αντιρρήσεις σε διατάξεις που προβλέπουν τη διαγραφή προστίμων που έχουν ήδη επιβληθεί, όπως στην περίπτωση αγροτών που είχαν παρανομήσει με το πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω μειωμένου ειδικού φόρου.

Πρόστιμα
Μάλιστα όπως αναφέρει «το να επανεξετάζονται διατάξεις που επιβάλλουν υπερβολικά πρόστιμα και να αναθεωρούνται όποτε κρίνονται υπερβολικές είναι θεμιτό και επιβεβλημένο.

Το να παραμένουν όμως σε ισχύ διατάξεις για πρόστιμα αλλά να διαγράφονται ήδη επιβληθέντα πρόστιμα και μάλιστα να μην επιτρέπεται σε όσους τα έχουν πληρώσει να αναζητήσουν τα καταβληθέντα δεν συνάδει προς τις αρχές του Κράτους Δικαίου και της ίσης μεταχείρισης των πολιτών».

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο