Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ο. Γεροβασίλη: «Υπερψηφίστηκε η συμφωνία και αυτό είναι το πρώτο βήμα»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

14/08/2015

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

«Μόλις ολοκληρώθηκε μία πραγματικά συνεδρίαση, με ισχυρή, όμως πλειοψηφία. Εγκρίθηκε, υπερψηφίστηκε η συμφωνία και αυτό είναι το πρώτο βήμα. Στη συνέχεια η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει την εξέλιξη του σημερινού Eurogroup, θα δώσει και εκεί τη μάχη.

Έπεται η εκταμίευση της πρώτης δόσης.

Από τώρα μέχρι τότε, αλλά και στη συνέχεια, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάσταση στη χώρα. Στην πορεία έρχεται η δεύτερη μεγάλη μάχη, η οποία είναι ο στόχος που έχει μπει και από τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, όσον αφορά στη συζήτηση για το χρέος. Μέχρι τότε, η κυβέρνηση θα είναι σε συνεχή διαπραγματευτική προσπάθεια για όλα όσα μέτωπα είναι ανοιχτά.

Πραγματικά σήμερα είχαμε μία μεγάλη πλειοψηφία που ψήφισε τη συμφωνία, είχαμε, όμως, και έναν αριθμό βουλευτών οι οποίοι επέλεξαν μία διαφορετική διαδρομή. Επομένως, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός μέσα στη συνεδρίαση, στην ομιλία του, θα γίνουν όλα όσα χρειάζεται να γίνουν, ακολουθώντας πάντα τον Κανονισμό και το Σύνταγμα. Σας ευχαριστώ. Κανονισμός και Σύνταγμα, ό,τι λέει. Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα».

Σε ερώτηση εάν ερμηνεύει το «καταψηφίζουμε, αλλά στηρίζουμε» η Κυβερνητική Εκπρόσωπος απάντησε:

«Δεν ερμηνεύω τίποτα, είμαι σαφής. Οι πρωτοβουλίες οι οποίες θα ακολουθήσουν θα είναι με βάση τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα. Ό,τι λέει».

Ερωτηθείσα η Όλγα Γεροβασίλη, εάν θα δρομολογηθεί, ό,τι είναι να δρομολογηθεί, μετά τις 20 Αυγούστου, που είναι η ημερομηνία της εκταμίευσης της δόσης, δήλωσε:

«Σας είπα ποιες είναι οι προτεραιότητες. Η κυβέρνηση και ο καθένας σήμερα εδώ πήρε την ευθύνη να υπηρετήσει το συμφέρον της χώρας, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο που επέλεξε, και ο καθένας θα κριθεί γι’ αυτό. Η υπερψήφιση σήμερα της συμφωνίας από τη Βουλή δείχνει, σηματοδοτεί ότι η κυβέρνηση και πλειοψηφικό σχήμα στη Βουλή, πλειοψηφικός αριθμός, υπηρετούν σήμερα τη μέγιστη ανάγκη της χώρας, η οποία είναι -σας εξήγησα τα βήματα- σήμερα το Eurogroup, στη συνέχεια εκταμίευση της δόσης και έπεται η μεγάλη διαδρομή μέχρι…

Νομίζω ότι είπα οι ενέργειες θα γίνουν στα πλαίσια του Κανονισμού και του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος».

Σε ερώτηση εάν προβλέπονται διαδικασίες κατά των διαφωνούντων από τον Πρωθυπουργό, με βάση τις κομματικές διαδικασίες, η κυρία Γεροβασίλη τόνισε:

«Δεν ανέφερα τέτοιο θέμα. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην ιστορική στιγμή και στην ανάγκη του ελληνικού λαού και θα κριθεί από αυτό. Μίλησα για ενέργειες, όχι με βάση την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τους Κανονισμούς, μίλησα για ενέργειες με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Μέχρι εδώ για σήμερα».

Σε τελευταία ερώτηση εάν ο Κανονισμός και το Σύνταγμα αφορούν και στην πρόεδρο της Βουλής, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε:

«Νομίζω ότι είμαι αρκετά σαφής. Σας ευχαριστώ πολύ».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο