Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιστρέφουν οι αποδείξεις για την έκπτωση σε φόρους

«Kίνητρα ειλικρίνειας», όπως το ειδικό καθεστώς ποινών, στους φορολογούμενους οι οποίοι προχωρούν αυτοβούλως πριν από τον έλεγχο στη δήλωση των παραβάσεών τους, επαναφορά της έκπτωσης μέσω αποδείξεων για συγκεκριμένες δαπάνες (π.χ. συνεργεία αυτοκινήτων), καθιέρωση point system για υπότροπους παραβάτες,..

Επιστρέφουν οι αποδείξεις για την έκπτωση σε φόρους

«Kίνητρα ειλικρίνειας», όπως το ειδικό καθεστώς ποινών, στους φορολογούμενους οι οποίοι προχωρούν αυτοβούλως πριν από τον έλεγχο στη δήλωση των παραβάσεών τους, επαναφορά της έκπτωσης μέσω αποδείξεων για συγκεκριμένες δαπάνες (π.χ. συνεργεία αυτοκινήτων), καθιέρωση point system για υπότροπους παραβάτες, κίνητρα για την καταγγελία επίορκων ελεγκτών και θέσπιση του συμβουλευτικού ρόλου των ελεγκτών για τους νέους επιτηδευματίες (διετής άσκηση επαγγέλματος) προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας με 19 δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Θεσπίζεται το Εθνικό Συμβούλιο για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων και φορέων, ενώ θα υποβάλλεται ετήσια έκθεση στη Βουλή, με την οποία, εκτός των άλλων θα επαναξιολογούνται οι φορολογικές απαλλαγές και οι λοιπές ειδικές ρυθμίσεις.

Η Kυβερνητική Eπιτροπή ενέκρινε χθες την εισήγηση του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος δήλωσε ότι βασικός στόχος είναι η αλλαγή νοοτροπίας φορολογουμένων και φορολογικών αρχών. Eσοδα από τη φοροδιαφυγή θα προορίζονται για την ενίσχυση υγείας και παιδείας και την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο