Κομισιόν: Η συμφωνία για την Ελλάδα χρειάζεται πολιτική (προσ)υπογραφή (upd)

Οικονομικές Ειδήσεις

11 Αύγουστος 2015
Taxheaven.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί ότι μολονότι μία συμφωνία για την Ελλάδα έχει επιτευχθεί επί της αρχής, όμως απαιτείται επιπλέον πολιτική έγκριση από τους ηγέτες της Ευρώπης. Οι εναπομείνασες διαφορές για την οριστικοποιήση της συμφωνίας δεν είναι πάντως ουσιώδεις, αναφέρει η εκπρόσωπος της Κομισιόν. Συνομιλία θα υπάρξει εντός της ημέρας μεταξύ Γιούνκερ - Μέρκελ - Ολάντ αλλά και τηλεδιάσκεψη αξιωματούχων των 28 (EFC) προκειμένου να ενημερωθούν όλα τα κράτη-μέλη.

H Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιντχαρτ, δήλωσε στα πλαίσια σημερινής (Τρίτη) ενημέρωσης ότι «Αυτό που μας λείπει αυτή τη στιγμή είναι η πολιτική συμφωνία – και αυτό χρειαζόμαστε. Υπάρχουν ορισμένες μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να οριστικοποιηθούν.»

Εντωμεταξύ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα έχει συνομιλία αργότερα σήμερα με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ενώ χθες είχε συζητήσει τηλεφωνικά τόσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Κομισιόν αρνήθηκε να διευκρινίσει ποια σημεία του πακέτου βοήθειας βρίσκονται ακόμη υπό συζήτηση.

Περαιτέρω, σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη μεταξύ οικονομικών αξιωματούχων,όχι μόνο των 19 της Ευρωζώνης, αλλά και των 28 κρατών μελών της Ένωσης (Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου - EFC) προκειμένου να λάβουν γνώση της συμφωνίας όλα τα κράτη μέλη.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε τέλος ότι οι εναπομείνασες διαφωνίες δεν είναι ουσιαστικές και όλα δείχνουν ότι θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία εντός της ημέρας.

Πηγή: http://www.skai.gr/