Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τσακαλώτος: Πάει αρκετά καλά η συζήτηση με τους θεσμούς- Σύντομα θα έχουμε συμφωνία


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                   

Νίκης 5-7
10180 Αθήνα                                  
Tηλ.:  210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: [email protected]

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

Δελτίο Τύπου


Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, στο Μέγαρο Μαξίμου

Νομίζω ότι συνεχίζουμε όπως αρχίσαμε. Είμαστε πιστοί στη συμφωνία των Βρυξελλών, που όπως ξέρετε μας κούρασε αρκετές ώρες. Από αυτή τη συμφωνία εμείς δεν πάμε πίσω. Συζητάμε με τους θεσμούς και η διαπραγμάτευση πάει αρκετά καλά.

Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν ερωτήματα και  ζητήματα που θέλουν να συζητηθούν ξανά και ξανά. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία ότι σύντομα θα έχουμε συμφωνία.

Δημοσιογράφος: Θα έχουμε συμφωνία μέχρι αύριο το πρωί;
Δεν το ξέρω αν θα είναι αύριο το πρωί, αλλά το σύντομα, είναι σύντομα.  

Δημοσιογράφος: Στα τέλη της εβδομάδας δηλαδή ψηφισμένη από το Κοινοβούλιο;
Θα το δούμε αυτό, όπως και τη διαδικασία. Εγώ κοιτάζω άλλα πράγματα, τη διαπραγμάτευση. Πώς θα πάει μετά στη Βουλή και με ποια διαδικασία θα το δούμε.

Δημοσιογράφος: Για τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις από Γερμανία…
Ένα σχόλιο έχω: Εμείς έχουμε στοχοπροσήλωση, που έλεγαν και οι παλιοί Αριστεροί, τη συμφωνία.  Και ελπίζουμε όλοι να συμμερίζονται αυτό το στόχο και να δουλεύουν όσο σκληρά δουλεύουμε και εμείς.

Δημοσιογράφος: Για τους Γερμανούς που λένε για συμφωνία –γέφυρα;
Ελπίζω όλοι να είναι εντός του πνεύματος που ήταν η συμφωνία της 12ης Ιουλίου και να δουλεύουν όσο σκληρά δουλεύουμε εμείς για να έχουμε αυτή τη συμφωνία.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο