Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τσακαλώτος για το νέο ταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ: Υπήρξαν συγκλίσεις και κάποια σημεία στα οποία υπήρξε απόκλιση απόψεων για ορισμένα ζητήματα του Ταμείου


Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών μετά το τέλος της συζήτησης με τους θεσμούς
 
Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το τέλος της συζήτησης με τους θεσμούς για το νέο Ταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ έκανε την εξής δήλωση:

Υπήρξαν συγκλίσεις και κάποια σημεία στα οποία υπήρξε απόκλιση απόψεων για ορισμένα ζητήματα του Ταμείου. Θα τα εξετάσουμε και θα επανέλθουμε. Δεν μου δημιουργήθηκε, όμως, η εντύπωση ότι υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα και ότι από αυτά τα  σημεία θα υπάρξει μεγάλη διαφωνία. Θα το δούμε και αύριο που, όπως ξέρετε, θα γίνει το πρώτο «κλείσιμο» των συζητήσεων. Εκεί θα διαπιστώσουμε ποια ζητήματα παραμένουν ανοιχτά και ποια είναι τα κωλύματα.

Δημοσιογράφος: Πού βλέπετε τα κωλύματα;

Αυτό θα σας το πω αύριο, γιατί πρέπει πρώτα να υπάρξει μια σφαιρική εικόνα.

Δημοσιογράφος: Με τη μέχρι στιγμής εικόνα κλείνουμε συμφωνία στις 20  Αυγούστου;

Όπως λένε οι Άγγλοι που στοιχηματίζουν, πριν από 10 ημέρες θα το «έπαιρνα» να είμαστε εδώ που είμαστε σήμερα. Δηλαδή είναι τουλάχιστον όσο καλά περιμέναμε. Δεν είναι χειρότερα και ίσως είναι λίγο καλύτερα από ό,τι περίμενα.

Δημοσιογράφος: Άρα πιστεύετε ότι βγαίνει το χρονοδιάγραμμα;

Ναι. Ούτε η δική μας πλευρά  έχει θέσει θέμα ότι δεν βγαίνει το χρονοδιάγραμμα,  ούτε αυτοί από την πλευρά τους έχουν πει κάτι τέτοιο.

Δημοσιογράφος: Το δάνειο- γέφυρα είναι στο τραπέζι;

Δεν έχει γίνει καμία αναφορά σε δάνειο –γέφυρα.

Δημοσιογράφος: Οι αποκλίσεις στα στοιχεία για το Ταμείο έχουν να κάνουν με τη νομική του υπόσταση;

Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα σε αυτό το επίπεδο, αλλά κυρίως είναι η σχέση ανάμεσα στο καινούργιο πρόγραμμα –το καινούργιο Ταμείο με το παλιό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Δημοσιογράφος: Το παλιό πρόγραμμα θα το τρέχει το ΤΑΙΠΕΔ;

Δεν θα μπω αυτή τη στιγμή σε τέτοιες λεπτομέρειες.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο