Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Θέματα ελέγχων και ελεγκτών - Συνάντηση Τ. Αλεξιάδη με τις τρείς Ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών

ΠΟΕ-ΔΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2
T.Κ.: 10562 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 2103622707
FAX: 2103638782
www.poedoy.gr
e-mail: [email protected]

Αθήνα 29.7.2015

Αρ. Πρωτ.: 802

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τρίτη 21.7.2015 των Τριών Ομοσπονδιών του Υπουργείου Οικονομικών με τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τρύφων Αλεξιάδη

Στη συνάντηση αυτή ο νέος Υπουργός ανέφερε τα εξής :

1. Για τους προληπτικούς ελέγχους θα βγαίνουν όλοι οι συνάδελφοι για προληπτικό έλεγχο είτε είναι έμπειροι είτε όχι . Στα συνεργεία προληπτικού ελέγχου ωστόσο, θα υπάρχει έμπειρο στέλεχος στους ελέγχους, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ελεγκτική διαδικασία. Θα κλείνουν η ΔΟΥ μία ή δύο μέρες την εβδομάδα για το κοινό και οι συνάδελφοι θα βγαίνουν για έλεγχο, ενώ δεν θα δοθούν υπερωρίες, στο ΣΔΟΕ θα βγαίνουν υποχρεωτικά όλοι γιατί αυτή είναι η δουλειά τους και όποιος δεν θέλει να βγει, θα μετακινηθεί από το ΣΔΟΕ. Για τα έξοδα κίνησης όσων πηγαίνουν στα νησιά έχει ήδη συνεννοηθεί με την κ. Κατσέλη και τους υπεύθυνους των τραπεζών ώστε να λυθεί το θέμα που δημιουργήθηκε από την εφαρμογή των capital control. Επίσης, ζήτησε από τους εφοριακούς να μην πάρουν άδεια τον Αύγουστο μεγαλύτερη από δύο εβδομάδες.

2. Θα ξενοικιαστούν κτήρια που στεγάζονται υπηρεσίες του Υπουργείου μας και θα μεταφερθούν σε ιδιόκτητα κτήρια του δημοσίου έτσι ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα που θα δοθούν σε μισθούς, πιθανόν και στην σειρά 1Κ.

3. Επειδή οι νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα καθυστερήσουν, θα γίνουν μετατάξεις από άλλους κλάδους του Δημοσίου, με αδιάβλητες και δίκαιες διαδικασίες που δεν θα ευνοούν ημέτερους.

4. Του θέσαμε το επείγον θέμα των παραγραφών υποθέσεων για το οποίο είπε:

Ότι σε συνεννόηση με την κ. Σαββαϊδου θα βγει νομοθετική ρύθμιση για την αξιολόγηση των υποθέσεων ώστε να μην έχουν ευθύνη οι ελεγκτές.

Όμως αντιδρά το ΣΔΟΕ το οποίο ζητά την παράταση της παραγραφής για ένα χρόνο κάποιες σοβαρές υποθέσεις.

5. Για τις ανώνυμες καταγγελίες που μαστίζουν τον κλάδο είπε ότι θα δει το θέμα αργότερα ώστε να διορθωθεί και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΓΓΔΕ με τον οποίο προβλέπεται ότι θα εξετάζεται υποχρεωτικά το 60% των ανώνυμων καταγγελιών.

6. Για την αποκατάσταση των συναδέλφων της κατηγορίας ΤΕ, που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης της ΓΓΔΕ, δήλωσε θα κινηθεί άμεσα προς επίλυση του προβλήματος, με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός των ημερών.

7. Θα σταματήσει ΑΜΕΣΑ η προφορική δέσμευση που υπήρχε για μετακίνηση 1 προς 1 από το ΣΔΟΕ προς τη ΓΓΔΕ και αντίστροφα. 

Από την πλευρά της ΠΟΕ ΔΟΥ έγινε σαφές ότι δεν θα αποδεχθεί καταστρατήγηση πενθημέρου και οκταώρου, χωρίς υπερωριακή αποζημίωση και κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΝΑ ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ-ΠΟΥΛΑΚΗ


Ετικέτες για αναζήτηση ΣΔΟΕ ΠΟΕ-ΔΟΥ ελεγκτές Αλεξιάδης


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο