Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ημερίδα με θέμα «Φορολογική Διοίκηση- Προκλήσεις Φορολογικών Μεταρρυθμίσεων» διοργάνωσε στη Ρόδο η Γ.Γ.Δ.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 28 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 12ο Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.Φο.Μ.) και τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, διοργάνωσε ημερίδα στις 24.7.2015 με θέμα «Φορολογική Διοίκηση- Προκλήσεις Φορολογικών Μεταρρυθμίσεων». Κύρια ομιλήτρια ήταν η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης και στη βελτίωση των παρεχόμενων στους πολίτες υπηρεσιών.

Ειδικότερα, για τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης, έκανε αναφορά: στην ενίσχυση της αυτονομίας της Γ.Γ.Δ.Ε., στην ανάπτυξη στρατηγικής ανθρώπινου δυναμικού, στη διαρκή επιμόρφωση των στελεχών της Γ.Γ.Δ.Ε., στη σύνταξη περιγραμμάτων θέσεων εργασίας, στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη συστήματος βαθμολογίου, στο σχεδιασμό συστήματος επιλογής προϊσταμένων με αντικειμενική διαδικασία καθώς και σε λοιπές δράσεις για την ανάπτυξη του προσωπικού της Γ.Γ.Δ.Ε., όπως η ανάπτυξη της Επιχειρησιακής Αριστείας, ο σχεδιασμός συστήματος επίλυσης συγκρούσεων κλπ.

Αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών στους φορολογούμενους, ειδική μνεία έκανε στην επέκταση της διαθεσιμότητας ηλεκτρονικών υπηρεσιών, την υιοθέτηση ενεργειών υποστήριξης της οικονομικής δραστηριότητας, όπως η σύσταση Αυτοτελούς Γραφείου Επενδύσεων και Επιχειρηματικότητας, καθώς και η προώθηση ενεργειών επικοινωνίας για τους πολίτες, όπως η λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου, η ενημέρωση των πολιτών μέσω site της Γ.Γ.Δ.Ε. ή μέσω RSS Feed, η έκδοση εγχειριδίων οδηγιών.

Η Κατερίνα Σαββαΐδου παρουσίασε επίσης τις προτάσεις της Γ.Γ.Δ.Ε. για τη βελτίωση του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού καθώς και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Στην ημερίδα μίλησαν επίσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δημοτικός σύμβουλος Ροδίων, Μανωλάκης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του 12ου Περιφερειακού Τμήματος Δωδεκανήσου του Ο.Ε.Ε. , Μιχάλης Μιχαήλ, ο Πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.Φο.Μ.), Γιώργος Κορομηλάς, ο Α’ Αντιπρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.Φο.Μ.), Απόστολος Αλωνιάτης, ο Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης και ο Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Ιωάννης Πάππου.

Η Γενική Γραμματέας επισκέφθηκε και τη Δ.Ο.Υ. Ρόδου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το προσωπικό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και πως αυτά μπορούν να επιλυθούν, με απώτερο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο