Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλλαγές στο Φ.Π.Α. - Αναμένεται αναλυτική διευκρινιστική εγκύκλιος της Γ.Γ.Δ.Ε.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του κόμβου, θα κοινοποιηθεί άμεσα (σ.σ. ίσως και σήμερα 17/7/2015) από την Γ.Γ.Δ.Ε. μία ερμηνευτική εγκύκλιος που θα αποσαφηνίζει όλα τα θέματα που ανέκυψαν αναφορικά με την εφαρμογή των νέων συντελεστών Φ.Π.Α., μετά την ψήφιση του νόμου 4334/2015.

Στην εγκύκλιο αυτή θα δίνονται διευκρινίσεις και αναλυτικές οδηγίες για τα πλείστα ζητήματα που έχουν ανακύψει και ήδη απασχολούν τους συναδέλφους λογιστές-φοροτεχνικούς, τους επιχειρηματίες, τους προγραμματιστές λογισμικού, κ.λπ.

Είναι γεγονός ότι λόγω της κατεπείγουσας ψήφισης του νέου εφαρμοστικού νόμου (σ.σ. ν.4334/2015), τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην αγορά είναι πολλά όσον αφορά στην εφαρμογή των νέων συντελεστών, στην ένταξη επαγγελματιών στο καθεστώς Φ.Π.Α., στις αλλαγές στους υφιστάμενους συντελεστές, κ.λπ.

Δυστυχώς, κάτω από τέτοιες συνθήκες τα όποια προβλήματα είναι αναπόφευκτα και δικαιολογημένα υπάρχουν αντιδράσεις από ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο. Βέβαια, πρέπει να ληφθεί υπόψη -όπως ήδη αναφέραμε- η πίεση για την άμεση εφαρμογή των νέων διατάξεων, καθώς και η δυσχερής θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.

Ευελπιστούμε ότι μέσα από την ανωτέρω διευκρινιστική εγκύκλιο που θα δοθεί στη δημοσιότητα, θα δοθούν όλες οι απαραίτητες επεξηγήσεις προκειμένου να έχουμε μια όσο το δυνατόν πιο ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς Φ.Π.Α. που στο μεγάλο του μέρος θα ισχύει από Δευτέρα 20.7.2015, όπως σχετικά ανέφερε η ΓΓΔΕ  με χθεσινή της ανακοίνωση.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο