Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Κ. Κόλλιας: «Ας δουλέψουμε όλοι μαζί ώστε αυτά να είναι τα τελευταία υφεσιακά μέτρα που καλούμαστε να πάρουμε»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 210 5203922 , FAX: 5202903, e-mail: [email protected]

Αθήνα, 16-07-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Η συμφωνία, που επήλθε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, περιλαμβάνει σκληρά υφεσιακά μέτρα, αμφίβολης αποτελεσματικότητας, δεδομένης της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Περιέχει, όμως, και σημαντικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχει τόσο πολύ ανάγκη η οικονομία, και οι οποίες θα δώσουν το εναρκτήριο λάκτισμα για την πολυπόθητη επανεκκίνηση του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Η εφαρμογή αυτών των δομικών αλλαγών είναι υψίστης σημασίας για δύο λόγους :

Πρώτον, διότι θα αποκαταστήσουν την πληγείσα αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, ώστε να ανοίξει η ροή του πακέτου Γιούνκερ και άλλων αναπτυξιακών πακέτων, που θα βοηθήσουν σημαντικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας, μέσω υγιών επενδυτικών σχεδίων και ορθής κατανομής, τα οποία θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του ΑΕΠ.

Δεύτερον, γιατί είναι απολύτως απαραίτητες για να επιστρέψουμε και να διαμορφώσουμε μόνιμα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία είναι αναγκαία για να προχωρήσουμε στη ρύθμιση του δημοσίου χρέους, συζήτηση η οποία έχει επανέλθει έντονα στο δημόσιο διάλογο και σε θεσμικό επίπεδο.

Για να εφαρμοστούν και να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις, πρέπει να πειστούν πρωτίστως οι πολίτες για την αναγκαιότητά τους. Και, για να γίνει αυτό, πρέπει να ενημερωθούν λεπτομερώς για όλα αυτά.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, και κυρίως οι ασκούντες την εκτελεστική εξουσία, οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους στην κρισιμότερη περίοδο για τη χώρα, μέσα στη μεταπολίτευση.

Ας δουλέψουμε όλοι μαζί ώστε αυτά να είναι τα τελευταία υφεσιακά μέτρα που καλούμαστε να πάρουμε.


Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2105203922
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο