Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δεν εγγράφονται στο Γ.Ε.ΜΗ. οι αγρότες που ασχολούνται με φωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής μέχρι 100 KW

Σύμφωνα με το έγγραφο 71460/2.7.15, από το Τμήμα Θεσμικών Ρυθμίσεων και Γ.Ε.ΜΗ., ορίζεται ότι:

"Στο άρθρο 2 του Ν. 3874/2010, στο οποίο δίδονται οι ορισμοί του επαγγελματία αγρότη και του κατόχου αγροτικής εκμετάλλευσης, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Στις δραστηριότητες της αγροτικής εκμετάλλευσης περιλαμβάνεται εκτός από την παραγωγή προϊόντων...και η διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100 KW».

Κατά συνέπεια, η διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100 KW συνιστά αγροτική δραστηριότητα.

Όταν αυτή ασκείται από κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δεν υπάρχει, κατά την άποψή μας, υποχρέωση εγγραφής στο ΓΕΜΗ, δεδομένου ότι οι αγρότες δεν εγγράφονται στο Γ.Ε.ΜΗ.."


Ετικέτες για αναζήτηση αγρότες ενέργεια ΓΕΜΗ φωτοβολταϊκά


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο