Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Περιαγωγή τέλος από το 2017: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Την Τετάρτη, η επιτροπή Βιομηχανίας του ΕΚ, έδωσε το πράσινο φώς στην πολιτική συμφωνία με τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το τέλος των χρεώσεων περιαγωγής. Οι τιμές θα πρέπει να μειωθούν ήδη από τον επόμενο χρόνο, ενώ από τις 15 Ιουνίου 2017 οι κλήσεις, τα μηνύματα και τα e-mail, σε άλλη χώρα θα έχουν το ίδιο κόστος με τις αντίστοιχες υπηρεσίες εντός της χώρας σου.

Η ΕΕ έχει μειώσει το κόστος περιαγωγής από το 2007. Το ΕΚ, έχει καλέσει επανειλημμένως τη συνολική τους κατάργηση. Στις 15 Ιουνίου 2015, οι διαπραγματευτές του ΕΚ, του Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατέληξαν σε συμβιβασμό για τη ρύθμιση των τηλεπικοινωνιών στην ΕΕ, η οποία προβλέπει την κατάργηση των τελών περιαγωγής από τις 15 Ιουνίου 2017.

Η μεταβατική περίοδος ξεκινάει στις 30 Απριλίου 2016 και τελειώνει στις 15 Ιουνίου 2017 και στη διάρκειά της οι φορείς θα είναι σε θέση να χρεώνουν ένα μικρό επιπλέον ποσό στις εγχώριες χρεώσεις. Για παράδειγμα αν κάποιος χρεώνεται με 0,08 ευρώ το λεπρό για εξερχόμενες κλήσεις προς τη χώρα του όταν βρίσκεται σε μια άλλη χώρα, με τη νέα ρύθμιση οι χρεώσεις δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 0,13 ευρώ το λεπτό.

Επίσης, η συμφωνία προβλέπει τους πρώτους ευρωπαϊκούς κανόνες για την ουδετερότητα στο διαδίκτυο, προκειμένου κάθε ευρωπαίος να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς διακρίσεις.

"Είναι σπουδαίο κατόρθωμα για το ΕΚ. Καταφέραμε να βάλουμε τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής και να εγγυηθούμε ίση πρόσβαση στο διαδίκτυο", δήλωσε η εισηγήτρια Pilar del Castillo Vera (ΕΛΚ, Ισπανία), μετά το τέλος της ψηφοφορίας στην επιτροπή.

Μέγιστα ρυθμιζόμενα τέλη περιαγωγής (σε ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.)

Ισχύουσες τιμέςΑπό 30 Απριλίου 2016 μέχρι 14 Ιουνίου 2017Από 15 Ιουνίου 2017
Κλήση το λεπτό (εξερχόμενες) 0.19 Εγχώρια τιμή + έως 0,05 επιπλέον χρέωση Η χρήση του κινητού στο εξωτερικό = ίδια τιμή όπως στη χώρα σου
Ανά εξερχόμενο μήνυμα 0.06 Εγχώρια τιμή + έως 0,02 επιπλέον χρέωση
Ανά megabyte 0.20 Εγχώρια τιμή + έως 0,05 επιπλέον χρέωση
Ανά εισερχόμενο μήνυμα Free
Κλήση το λεπτό (εισερχόμενες) 0.05 Δεν πρέπει να υπερβαίνει κατά μέσο όρο τη μέγιστη επιβάρυνση χονδρικής που μπορεί να επιβληθεί για κλήσεις περιαγωγής, για το τέλος κινητού τερματισμού κλήσεων


Τα επόμενα βήματα

Η τελική ψηφοφορία στο ΕΚ, θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο και οι κανόνες αν εγκριθούν θα τεθούν σε ισχύ από τις 30 Απριλίου 2016.


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΕ διαδίκτυο κινητά περιαγωγή


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο