Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Διοργάνωση ειδικής εκπαιδευτικής ημερίδας από τη Γ.Γ.Δ.Ε., μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέμα: «Φορολογική Δήλωση Εισοδήματος ΦΠ και ΝΠ φορολογικού έτους 2014»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Γ.Δ.Ε. ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014»


Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των πολιτών κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φορολογικού έτους 2014, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, αποφάσισε την διοργάνωση, για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης, ειδικής εκπαιδευτικής ημερίδας, με θέμα: «Φορολογική Δήλωση Εισοδήματος ΦΠ και ΝΠ φορολογικού έτους 2014», που πραγματοποιήθηκε στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Αθηνών.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 10/07/2015 για τους υπαλλήλους των Δ.Ο.Υ. των Φορολογικών Περιφερειών Αθηνών και Πειραιά (συμπεριλαμβανομένων των νησιών) και σήμερα για την Φορολογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Οι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. της χώρας, ενημερώθηκαν για θέματα φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, ώστε να είναι σε θέση να απαντούν άμεσα στα σχετικά ερωτήματα των πολιτών και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα όποια ζητήματα τυχόν ανακύπτουν.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται, πιλοτικά, στο Υπουργείο Οικονομικών, η μέθοδος της συγχρονισμένης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω τηλεδιάσκεψης, επιτρέποντας την συμμετοχή υπαλλήλων από 6 σημεία στη νησιωτική χώρα την Παρασκευή και 6 σημεία στην Βόρειο Ελλάδα σήμερα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνεχής εκπαίδευση των υπαλλήλων σε όλη την Επικράτεια.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της πιλοτικής αυτής διοργάνωσης είναι πολλή σημαντική, διότι εφεξής θα είναι εφικτή η διοργάνωση πολλών αντίστοιχων εκπαιδευτικών σεμιναρίων εξ αποστάσεως, έτσι ώστε να έχουν πλέον πρόσβαση στη γνώση όλοι οι υπάλληλοι της ΓΓΔΕ, ανεξαρτήτως σε ποια περιοχή της Ελλάδας εργάζονται, αφού αίθουσες τηλε-εκπαίδευσης υπάρχουν διαθέσιμες σε κάθε νομό της χώρας.

Επίσης η εκπαίδευση εξ αποστάσεως πληροί και το κριτήριο της ευρύτερης μείωσης των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών του δημοσίου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο