Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στουμπ: «Η Φινλανδία δεν δίνει νέα δάνεια στην Ελλάδα»

Η φινλανδική κυβέρνηση είναι έτοιμη «να κοιτάξει διαφορετικές επιλογές», προσέθεσε με νόημα ο υπουργός Οικονομικών.

Ιδιαίτερα αρνητικά μηνύματα για την προοπτική επίτευξης συμφωνίας έστειλε μετά την ολοκλήρωση της 9ωρης και άκαρπης συνεδρίασης του Eurogroup ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ, επιβεβαιώνοντας προγενέστερες πληροφορίες που ήθελαν το Ελσίνκι να αντιτίθεται σε νέα δάνεια στήριξης για την Ελλάδα.

«Δεν πιστεύω πως, αυτή τη στιγμή, θα δώσουμε την έγκριση για οποιοδήποτε είδος περαιτέρω δανείου προς την Ελλάδα» σχολίασε ο κ. Στουμπ, προσθέτοντας μάλιστα πως γενικότερα δεν διαπίστωσε θετικό κλίμα για τη χώρα μας κατά τη συνεδρίαση της ευρω-ομάδας.

«Ξεκάθαρα περίπου τα μισά μέλη είχαν την ίδια στάση με εμάς [...] πως τα βήματα της Ελλάδας δεν επαρκούν», σημείωσε. «Ίσως λιγοστά άλλα μέλη είχαν μια άλλη άποψη»., συμπλήρωσε.

Προσέθεσε δε ως η φινλανδική κυβέρνηση είναι έτοιμη «να κοιτάξει διαφορετικές επιλογές».

Οι εργασίες της ευρω-ομάδας θα συνεχιστούν στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ σταθερά για τις 17:00 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης. Θα ακολουθήσει Σύνοδος Κορυφής ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 19:00.

Πάντως, οι κανονισμοί του μηχανισμού στήριξης ESM δίνουν τη δυνατότητα να ξεπεραστεί το μπλόκο της Φινλανδίας.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο