Ηλεκτρονικές πληρωμές των οφειλών προς τα δικαστικά τμήματα των τελωνείων

Οικονομικές Ειδήσεις

11 Ιούλιος 2015
Taxheaven.gr

                            
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
      ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
       ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
                            

 Αθήνα, 10 Ιουλίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Με σκοπό την διευκόλυνση και την αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, η  Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έθεσε σε παραγωγική λειτουργία το τμήμα των Ηλεκτρονικών Πληρωμών του ICISnet, που αφορά στις πληρωμές οφειλών προς τα Δικαστικά Τμήματα των Τελωνείων.
    Συνεπώς, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες που έχουν σχετικές οφειλές προερχόμενες από βεβαιωμένα πρόστιμα, συμπληρωματικές βεβαιώσεις ή ρυθμισμένες οφειλές, θα απευθύνονται στα Δικαστικά Τμήματα των Τελωνείων, όπου θα δηλώνουν την πρόθεσή τους για ηλεκτρονική πληρωμή των οφειλών τους, προκειμένου ο υπάλληλος να αποστείλει ηλεκτρονικά τη σχετική εντολή πληρωμής. Στη συνέχεια, ο οφειλέτης, μέσω της διαδικτυακής πύλης του ICISnet, θα εισέρχεται στην εφαρμογή των Ηλεκτρονικών Πληρωμών, ώστε να ανακτήσει την ταυτότητα πληρωμής για την πραγματοποίηση της πληρωμής.
    Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Τελωνείου (τηλ 213133 2847 και 2431), ενώ οι οδηγίες χρήσης της εφαρμογής έχουν αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη των Τελωνείων (www.icisnet.gr).