Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση ΔΣΑ: Την άμεση επίλυση των προβλημάτων που ανέκυψαν στις φορολογικές δηλώσεις των δικηγόρων με αποκλειστική ευθύνη του taxisnet, έχει ζητήσει ο Σύλλογος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2014, ο ΔΣΑ  κατ΄ επιταγήν των ορισμών της εγκυκλίου ΠΟΛ 1051/19-2-2015, απέστειλε στο Taxisnet, αφού ελέγχθηκε η ορθότητα τους, τα παρακάτω στοιχεία:

Α. Προκαταβολή φόρου βάσει των γραμματίων που εκδίδουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι(κωδικός 7)

Β. Παρακράτηση φόρου επί του μερίσματος που καταβάλλουν οι Δικηγορικού Σύλλογοι(κωδικός 8)

Γ. Αμοιβές για συμβόλαια βάσει των οικείων γραμματίων προκαταβολής των Δικηγορικών Συλλόγων(κωδικός 9).

Η ενημέρωση των προσυμπληρωμένων πεδίων των φορολογικών δηλώσεων με τα ανωτέρω στοιχεία έγινε με αποκλειστική ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων(ΓΓΠΣ).

Ο ΔΣΑ έγινε αποδέκτης επισημάνσεων μελών του, κατά τις οποίες ήταν αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων καθώς ζητείτο από το σύστημα Taxisnet η υποβολή δήλωσης Ε3 καίτοι δεν ήταν υπόχρεοι προς τούτο(π.χ Δικηγόροι εταίροι δικηγορικών εταιρειών).

Κατόπιν τούτου, ο ΔΣΑ απέστειλε την από 16-6-2015 επιστολή προς τη  Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων(ΓΓΠΣ), επισημαίνοντας όλα τα ζητήματα που προέκυψαν και ζητώντας την άμεση επίλυσή τους από την καθ΄ ύλην αρμόδια υπηρεσία.

Το Υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε στον ΔΣΑ, στις 2-7-2015, ότι το ως άνω αίτημα του ΔΣΑ διαβιβάστηκε προς επεξεργασία και μετά την ολοκλήρωσή της θα δοθεί σχετική απάντηση.

Σε συνέχεια της παραπάνω αλληλογραφίας, ο ΔΣΑ υπογραμμίζει εκ νέου την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των ζητημάτων που προέκυψαν καθώς η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εκπνέει  στις 20-7-2015.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο