Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπερψηφίστηκε ο Τελωνειακός Κώδικας

Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του τελωνειακού κώδικα. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από τα κόμματα της Αριστεράς.....

Υπερψηφίστηκε ο Τελωνειακός Κώδικας

Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του τελωνειακού κώδικα. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από τα κόμματα της Αριστεράς.

Ο εισηγητής της ΝΔ Αναστάσιος Λιάσκος στάθηκε, στη δευτερολογία του, ιδιαίτερα στις λοιπές διατάξεις του νομοσχεδίου, σημειώνοντας πως ικανοποιούν αιτήματα διαφόρων κοινωνικών κλάδων - των οδηγών ταξί για την ανανέωση του στόλου τους, των αναπήρων και των πολυτέκνων για την αύξηση των κυβικών των αυτοκινήτων που θα μπορούν να αγοράσουν χωρίς την καταβολή τελών ταξινόμησης, των αγροτών για την απαλλαγή τους από πρόστιμα για χρήση πετρελαίου θέρμανσης στα αυτοκίνητα τύπου τζιπ, των εμπόρων για την δίωξη της εισαγωγής προϊόντων «μαϊμούδων».

Από πλευράς του, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας διευκρίνισε πως το κόμμα του υπερψηφίζει το νομοσχέδιο. Παρατήρησε, ωστόσο, πως, παρά τις «προεκλογικές παροχές» που εμπεριέχει, δεν συνιστά υλοποίηση των υποσχέσεων της Νέας Δημοκρατίας προς τις ευπαθείς κοινωνικές τάξεις.

Τέλος, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το ζήτημα της λαθρεμπορίας και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα που να συντονίζουν τις ενέργειες των διωκτικών αρχών, «ώστε να έχουμε το μεγαλύτερο αποτέλεσμα στην πάταξη του λαθρεμπορίου».

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο