Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα : Αύξηση επιτοκίων στο 4%

Την αύξηση των επιτοκίων στο 4% ανακοίνωσε το μεσημέρι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο για περαίτερω ενίσχυση του κόστους δανεισμού εντός του έτους.

ΕΚΤ: Αύξηση επιτοκίων στο 4%

Την αύξηση των επιτοκίων στο 4% ανακοίνωσε το μεσημέρι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο για περαίτερω ενίσχυση του κόστους δανεισμού εντός του έτους.

Με δεδομενο ότι οι αγορές έχουν προεξοφλήσει την σημερινή απόφαση, η προσοχή στράφηκε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ευρωπαίος Τραπεζίτης κ. Τρισέ, σε προσπάθεια αποκωδικοποίησης των επόμενων κινήσεων.

Ο κ. Τρισέ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και νέων αυξήσεων κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

«Δεδομένου του ευνοϊκού οικονομικού περιβάλλοντος, η νομισματική πολιτική συνεχίζει να είναι διευκολυντική» τόνισε ο κ. Τρισέ. «Ως εκ τούτου, είναι δικαιολογημένες οι έγκαιρες ενέργειες από την πλευρά της ΕΚΤ και θα παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις ώστε να μην υλοποιηθούν τα μεσοπρόθεσμα πληθωριστικά ρίσκα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
Οπως προκύπτει από την εικόνα των προθεσμιακών συμβολαίων η αγορά εκτιμά οτι θα γίνει τουλάχιστον μία ακόμη αύξηση εντός του 2007.

Οι αναλυτές, μάλιστα, θεωρούν πιθανές ακόμα και δύο νέες αυξήσεις το επόμενο δωδεκάμηνο.

Στις ΗΠΑ, αντίθετα, αναλυτές και επενδυτές δείχνουν πεπεισμένοι ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στο σημερινό επίπεδο για καιρό.

Ο επικεφαλής της Fed, Μπεν Μπερνάνκε υποστήριξε ότι «αν και υπάρχουν τάσεις αποκλιμάκωσης στον δομικό πληθωρισμό», εντούτοις παραμένουν οι κίνδυνοι η πρόβλεψη αυτή να αποδειχθεί υπερβολικά αισιόδοξη, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά διατήρηση των επιτοκίων στα ισχύοντα επίπεδα.
Πηγή Ημερησια

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο