Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων
Αλλες ειδήσεις

ΣΠΕΦ: «Προβλήματα στην έκδοση φορολογικής ενημερότητας για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε καθεστώς οφειλών «εντός ρύθμισης» του ν. 4321/2015»

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ με ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
Έδρα: Δημοκρατίας 3, 151 21 Πεύκη, Τηλέφωνο / Φαξ: 210-6854035, e-mail: [email protected], www.spef.gr

Αθήνα, 7/7/15

Προς:
Υπουργείο Οικονομικών
Νίκης 5 – 7, 101 80 Αθήνα
Υπ’ όψη: κου Ε. Τσακαλώτου / Υπουργού

Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
Καρ. Σερβίας 10, 101 84 Αθήνα
Υπ’ όψη: κας Κ. Σαββαίδου / Γεν. Γραμματέας

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
Χανδρή 1 και Θεσσαλονίκης , 183 46 Αθήνα
Υπ’ όψη: κου Μιχάλη Χατζηθεοδώρου / Γεν. Γραμματέα

Κοινοποίηση:
ΛΑΓΗΕ Α.Ε
Κάστορος 72, 185 45 Πειραιάς
Υπ’ όψη : κου Αν. Γκαρή / Προέδρου και Διευθ. Συμβούλου

Θέμα : Ηλεκτρονική έκδοση Φορολογικής Ενημερότητας από το TAXIS για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε καθεστώς οφειλών «εντός ρύθμισης» του ν. 4321/2015.

Αξιότιμε Κε Υπουργέ, Κυρία και Κύριε Γ. Γραμματέα

Όπως είναι γνωστό, μεγάλος όγκος επιχειρήσεων έχει ενταχθεί μαζικά στις ευεργετικές διατάξεις του ν. 4321/2015 περί της ρύθμισης των φορολογικών οφειλών τους έως και 100 δόσεις.

Παρουσιάζεται ωστόσο το πρόβλημα και ενώ οι επιχειρήσεις αυτές τηρούν κανονικά τις υποχρεώσεις της ρύθμισης όσον αφορά εμπρόθεσμες καταβολές δόσεων αλλά και κάθε άλλη φορολογική τους υποχρέωση, να μην μπορούν να εκδώσουν μηνιαία φορολογική ενημερότητα ηλεκτρονικά από το TAXIS για «Είσπραξη Χρημάτων από Φορείς του Δημοσίου πλην Κεντρικής Κυβέρνησης».

Υποχρεούνται δηλαδή οι επιχειρήσεις αυτές, να αποτείνονται δια φυσικής παρουσίας στις κατά τόπους αρμόδιες ΔΟΥ προς εξασφάλιση του εν λόγω δικαιολογητικού και να ταλαιπωρούνται στις «ουρές».

Επειδή οι χιλιάδες ηλεκτροπαραγωγοί από φωτοβολταϊκά απαιτείται να εκδίδουν και να υποβάλλουν «Φορολογική Ενημερότητα για Είσπραξη Χρημάτων από Φορείς του Δημοσίου πλην Κεντρικής Κυβέρνησης» σε τακτή βάση στον ΛΑΓΗΕ ΑΕ, ούτως ώστε να δύνανται να μετέχουν στο μηνιαίο σύστημα πληρωμών του για την παραγωγή που εγχέουν στο ηλεκτρικό σύστημα, ο εν λόγω αποκλεισμός της ηλεκτρονικής έκδοσης τους από το TAXIS εξ’ αιτίας της υπαγωγής τους σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών, δημιουργεί οξύ γραφειοκρατικό πρόβλημα.

Παρακαλούμε άμεσα να δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής έκδοσης από το TAXIS του εν λόγω πιστοποιητικού (Φορολογική Ενημερότητα για Είσπραξη Χρημάτων από Φορείς του Δημοσίου πλην Κεντρικής Κυβέρνησης) και για όσες επιχειρήσεις βρίσκονται σε καθεστώς «εντός ρύθμισης» του ν. 4321/2015, όπως ισχύει λ.χ. για όσους έχουν φορολογικές οφειλές «εκτός ρύθμισης», αφού δεν μπορούμε να αντιληφθούμε κανέναν ουσιαστικό λόγο του γιατί οι χιλιάδες επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να ταλαιπωρούνται με ανούσιες φυσικές μετακινήσεις για χρόνια (ρύθμιση 100 δόσεων σημαίνει 8 έτη!) επιφορτίζοντας παράλληλα δραματικά και τις ΔΟΥ γραφειοκρατικά. Σημειωτέον μάλιστα πως οι φορολογικές ενημερότητες που εκδίδονται με φυσικό τρόπο από τις ΔΟΥ, σε αντίθεση με τις ηλεκτρονικές του TAXIS, δεν γίνονται αποδεκτές ηλεκτρονικά (σκαναρισμένες) από τον ΛΑΓΗΕ ΑΕ αλλά πρέπει επίσης με φυσικό τρόπο να του κατατεθούν. Συνεπώς η ταλαιπωρία των επιχειρήσεων διπλασιάζεται.

Ευχαριστούμε για την άμεση θετική σας ανταπόκριση.

Για τον ΣΠΕΦ με εκτίμηση,

Στέλιος Λουμάκης – Πρόεδρος
Όλγα Αγγελοπούλου – Γεν. Γραμματέας


Ετικέτες για αναζήτηση φωτοβολταϊκά ΛΑΓΗΕ ενημερότητα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο