Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δεν λαμβάνονται υπόψη οι προσαυξήσεις που εμφανίζονται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του Taxis κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας

Σύμφωνα με την απόφαση ΠΟΛ.1136/30.6.2015 ισχύουν τα εξής: "Παρατείνονται μέχρι και την τρίτη εργάσιμη ημέρα από την λήξη της από 28 Ιουνίου 2015 τραπεζικής αργίας οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών. Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση".

Ωστόσο, οι εφαρμογές του taxis στις οφειλές που καθίστανται ληξιπρόθεσμες αυτή την περίοδο συνεχίζουν να εμφανίζουν τις προσαυξήσεις που προβλέπονται από τον ΚΦΔ (0,73% ανά μήνα καθυστέρησης) λόγω μη δυνατότητας τροποποίησης και εναρμόνισης όλων των εφαρμογών, σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση.

Η διευθύντρια ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κα Σοφία Σεχπερίδου τόνισε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι, οι πολίτες δεν θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους τις προσαυξήσεις που εμφανίζονται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση και θα πρέπει να πληρώνουν μόνο το κεφάλαιο της βεβαιωμένης οφειλής.

Τονίζεται επίσης ότι, ο μη καταλογισμός προσαυξήσεων αφορά στην συγκεκριμένη περίοδο (από 28 Ιουνίου 2015 έως και την λήξη της τραπεζικής αργίας) και όχι τυχόν προηγούμενες περιόδους. Συνεπώς, εάν υπάρχουν ήδη ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες οφειλές π.χ. από Μάρτιο ή Απρίλιο, οι προσαυξήσεις θα υπολογίζονται κανονικά από την ημερομηνία που η οφειλή κατέστη ληξιπρόθεσμη μέχρι και την 28η Ιουνίου 2015.


Δείτε το σχετικό video
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο