Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Εκπαίδευση τελωνειακών υπαλλήλων με στόχο την συνεχή επιχειρησιακή τους ετοιμότητα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ


Η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης των τελωνειακών υπαλλήλων, για την ενίσχυση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, κατά την διεξαγωγή των ελέγχων και την εν γένει άσκηση των καθηκόντων τους, οργάνωσε σεμινάρια στη χρήση υπηρεσιακού οπλισμού, με την συνδρομή της Δ/νσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινων πόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Για τις ανάγκες της εκπαίδευσης διατέθηκε έμπειρη ομάδα εκπαιδευτών από το Τμήμα εκπαίδευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και του Τμήματος Εκπαίδευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Εκπαιδεύτηκαν συνολικά πενήντα Τελωνειακοί υπάλληλοι σε δύο σειρές, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σε εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, ανταποκρινόμενη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες της τελωνειακής υπηρεσίας.

Η εκπαίδευση περιλάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος, με έμφαση σε θέματα αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, έλεγχο οχημάτων, έρευνες κτιρίων, σωματική έρευνα καθώς και ρίψη βολών στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στο Μαρκόπουλο Αττικής και στο πεδίο βολής Βαθύλακκου Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Η επιτυχής ολοκλήρωση των δύο σειρών, με την πολύτιμη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, που διέθεσε εκπαιδευτές και εγκαταστάσεις, με την άριστη ανταπόκριση των τελωνειακών υπαλλήλων στις απαιτήσεις της εκπαίδευσης καταδεικνύει και την προτεραιότητα που δίνει η Υπηρεσιακή και Πολιτική Ηγεσία στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και την δίωξη του διασυνοριακού εγκλήματος και σηματοδοτεί την βούληση για συνεχή επιχειρησιακή ετοιμότητα των τελωνειακών υπαλλήλων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο