Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Β. Κορκίδης: «Αρραγές μέτωπο για τη σωτηρία της Ελλάδας»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Μητροπόλεως 42, 105 63 Αθήνα • τηλ.: 210 3259200, fax: 210 3259209, email: [email protected]

Αθήνα, 6 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ  "ΑΡΡΑΓΕΣ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η επομένη μέρα του Δημοψηφίσματος, βρίσκει την ελληνική αγορά με τα ίδια σοβαρά προβλήματα και ακόμα δυσκολότερες συνθήκες που πρέπει άμεσα να λυθούν. Όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως προτιμήσεων και πολιτικής ταυτότητας, οφείλουμε να στηρίξουμε τη χώρα και να μην επιτρέψουμε έναν παράλογο και αδιέξοδο διχασμό. Πρέπει επιτέλους να βρούμε εκείνες τις πολλές ή λίγες κοινές αναφορές που κατ' αρχάς μας ενώνουν και δεν μας διαιρούν.

Για τους μικρομεσαίους του ελληνικού εμπορίου, ανεξάρτητα με το τελικό ποσοστό του «Ναι/Όχι», σημασία έχει να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις με πνεύμα ομόνοιας, σύμπνοιας κι ενότητας. Έξι χρόνια κρίσης μας εξάντλησαν, μας έφεραν στα όριά μας. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος και δεν πρέπει να κάνουμε σε κανένα το χατίρι, να αλληλοφαγωθούμε.

Εσείς ως Πρωθυπουργός, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς του τόπου, πρέπει να φτάσετε σε μία κοινή συνισταμένη, σε ένα ελάχιστο εθνικής συνεννόησης, για να σώσετε τη χώρα και να διεκδικήσετε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Εδώ και τώρα, μετά το δημοψήφισμα, απαιτείται περισσότερο από ποτέ ένα αρραγές μέτωπο από τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας, έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα της ελληνικής αγοράς, εντός ενός αναμφίβολα ασφυκτικού πλαισίου. Η ζημιά που έχει γίνει με το κλείσιμο των τραπεζών είναι ανυπολόγιστη, αφού χάθηκε κάθε εμπορική πίστη. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο με δηλώσεις, που δεν επαληθεύτηκαν ποτέ.

Στο πλαίσιο αυτό, σας προτείνουμε να καλέσετε άμεσα τους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους εργοδοτών και εργαζομένων και να συμφωνήσετε μαζί μας, ένα κοινωνικό συμβόλαιο, πριν φύγετε για τις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτείτε με τους ευρωπαίους εταίρους τη σωτηρία της Χώρας μας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ενισχύσετε τη θέση μας στην Ευρώπη και για να αποφύγετε τελικά τον ορατό κίνδυνο της χρεοκοπίας, της υφαρπαγής των καταθέσεων των νοικοκυραίων, της κατάρρευσης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της διεθνούς οικονομικής απομόνωσης.

Την ώρα που η αγορά δοκιμάζεται και η οικονομία βυθίζεται, ως Έλληνας προς Έλληνα, σας απευθύνω από καρδιάς ένα μήνυμα αγωνίας:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

«Αγνοήστε τις κομματικές φωνές και τις κραυγές σύγχυσης, σεβαστείτε τις θυσίες του ελληνικού λαού, πάρτε προσωπικά την ευθύνη των αποφάσεων σας, πάση θυσία πηγαίνετε να σώσετε την πατρίδα από τη χρεοκοπία. Ως Έλληνας Πρωθυπουργός το οφείλετε στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες.

Σας εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στην επίτευξη μιας σωτήριας συμφωνίας υπέρ της χώρας μας».

Μετά τιμής
Βασίλης Κορκίδης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο