Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυστηρά μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου

Αυστηρά μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου των καυσίμων προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας. Μιλώντας στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του τελωνειακού κώδικα ο κ. Μπέζας γνωστοποίησε...

Αυστηρά μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου

Αυστηρά μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου των καυσίμων προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας. Μιλώντας στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του τελωνειακού κώδικα ο κ. Μπέζας γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει πολύ σύντομα στη Βουλή ξεχωριστό νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου των καυσίμων με μέτρα κυρίως φορολογικού χαρακτήρα.

Ο κ. Μπέζας αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τη φύση των μέτρων και περιορίσθηκε να επισημάνει ότι θα επέλθουν ριζικές αλλαγές στο καθεστώς εισαγωγής, διακίνησης και εμπορίας των καυσίμων από την εισαγωγή τους στο διυλιστήριο μέχρι και τις φορολογικές αποθήκες. Υπενθύμισε ακόμη, ότι τα μέτρα αυτά, αποτελούν δέσμη που περιέχεται στο πόρισμα της επιτροπής που είχε συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών για τη μελέτη του προβλήματος και πρότεινε τη λήψη βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων.

«Τρία χρόνια στην κυβέρνηση έρχεστε σήμερα και μας ανακοινώνετε τρεις μήνες πριν τις εκλογές, ότι θα φέρετε νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου των καυσίμων χωρίς να μας λέτε ποια είναι αυτά τα μέτρα. Προφανώς δεν τα ανακοινώνετε γιατί έχουν πολιτικό κόστος» απάντησε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Ανδρέας Μακρυπίδης παρατηρώντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση αδρανοποίησε τον ελεγκτικό μηχανισμό και βρίσκεται σε αδυναμία να εισπράξει τις καταγεγραμμένες και απαιτητές από το κράτος οφειλές.
Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο