Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

H ΠΕΦΕ σας ενημερώνει - Σεμινάριο ΦΠΑ οικοδομών - Παράταση δηλώσεων

Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ε. επισκέφθηκε το Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 1/6/2007 και ζήτησε μια μικρή παράταση 10 ημερών διότι δεν έχουν κατατεθεί ακόμη 1.000.000 φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2007.

 ΘΕΜΑ 1ο: «Παράταση για την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων».
 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ε. επισκέφθηκε το Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 1/6/2007 και ζήτησε μια μικρή παράταση 10 ημερών διότι δεν έχουν κατατεθεί ακόμη 1.000.000 φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2007.
Η πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε ότι θα δώσει σιωπηρή παράταση μερικών ημερών.
Πράγματι δόθηκε τελικά σιωπηρή παράταση μίας εβδομάδας έως 8/6/2007 για να παραλαμβάνουν οι Δ.Ο.Υ. τις φορολογικές δηλώσεις.
Εμείς σας ενημερώνουμε ότι εάν έχετε καταθέσει εκπρόθεσμες δηλώσεις να ζητήσετε να γίνουν εμπρόθεσμες διότι η παραγραφή αντί για πέντε χρόνια στις εμπρόθεσμες θα γίνει δεκαέξι χρόνια.
Ακόμη, κάποιες εκπτώσεις (βλ.κωδ.: 073-074, 817-827, 079-085 κ.λ.π.) δεν να γίνουν.
Τέλος, εάν έχετε πληρώσει πρόστιμα να τα αναζητήσετε και αν δεν σας τα επιστρέψει η Δ.Ο.Υ. να κάνετε προσφυγή. Το πατρόν της προσφυγής είναι στη διάθεσή σας.
Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.
 

ΘΕΜΑ 2ο: ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η Ενωμένη Παράταξη Οικονομολόγων (Ε.Π.Ο.) είναι μια παράταξη μη πολιτικοποιημένη η οποία απαρτίζεται από επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες Φοροτέχνες – Εκπαιδευτικούς – Διευθυντές του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ.λ.π.. Στόχος της Ε.Π.Ο. είναι η αναβάθμιση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος , να αποκτήσει το Ο.Ε.Ε. από την πολιτεία την αξιοπιστία και το θεσμικό ρόλο που του αρμόζει, να νιώσεις εσύ οικονομολόγε, ελεύθερε επαγγελματία του κλάδου μας ένας σοβαρός και υπεύθυνος επιστημονικός φορέας που μπορεί και θέλει να σε εκπροσωπήσει, να ανατρέψουμε όλοι μαζί τα συντηρητικά κομματικά κατεστημένα και να πάρουμε επιτέλους την τύχη του κλάδου μας στα χέρια μας.  Συνάδελφοι μην αδρανείτε, μην παρασύρεστε από τον όγκο της δουλειάς, από την καθημερινή ρουτίνα και την πίεση των εκκρεμοτήτων. Μόνο όλοι μαζί ενωμένοι ! θα μπορέσουμε νΆ αλλάξουμε τις συνθήκες εργασίας. Μόνο όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε επιτέλους την κατοχύρωση του επαγγέλματος.   Τον ερχόμενο Δεκέμβριο του 2007, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την σύσταση της νέας Διοίκησης. Εμείς προχωράμε δυναμικά με σεβασμό στο επάγγελμα Λογιστή – Φοροτεχνικού, και καλούμε όλους εσάς που θέλετε να στηρίξετε τον συνδυασμό μας , να συμμετέχετε στο νέο μας ψηφοδέλτιο. Σας καλούμε να στις 18/06/2007 ημέρα Δευτέρα και ώρες από 18:00 – 21:00, στο συνεδριακό χώρο της Ε. Ε. Δ. Ε. επί της οδού Λ. Ιωνίας 200 και Ιακωβάτων (Κ. Πατήσια) σε συζήτηση των παραπάνω. Επίσης θα συζητήσουμε για τα σοβαρά προβλήματα που μας δημιουργεί το Υπουργείο Οικονομικών με την συνυπευθυνότητα του Λογιστή –Φοροτε! χνικού που θα ψηφιστεί εντός των ημερών και,  την ONLINE σύνδεση των λογιστηρίων Α΄ και Β΄ κατηγορίας βιβλίων με το TAXIS και έτσι θα καταργήσει τα λογιστήρια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.  Σας καλούμε όλους σας για μια δυναμική παρουσία – παρέμβαση.


ΘΕΜΑ 3ο: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Φ.Π.Α. ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η  Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων (Π.Ε.Φ.Ε.) συνεχίζοντας τις προσπάθειες της για την σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων Λογιστών – Φοροτεχνικών – Κατασκευαστών και Επιχειρηματιών διοργανώνει το εξής φορολογικό σεμινάριο με εισηγητή τον κ.κ. ΣΕΙΜΕΝΗ ΟΡΕΣΤΗ και θέμα:
 
Φ. Π. Α.   ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
 και
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ
                
            Θα αναπτυχθούν λεπτομερώς  :

 • Tα προβλήματα που εχουν φανεί από την εφαρμογή του ΦΠΑ aπό την 1/1/2006
 • Τα μυστικά του προυπολογιστικού και του απολογιστικού κόστους
 • Η κατανομή του κόστους στίς επί μέρους ιδιοκτησίες
 • Η διαμόρφωση τής κερδοφορίας κατα την εφαρμογή του ΦΠΑ στα ακίνητα και οι επισημάνσεις  γύρω από το θέμα αυτό.
 • Τα πλεονεμτήματα της δεύτερης δραστηριότητος
 • Τά μυστικά της Ε.Δ. ΦΠΑ
 • Τά μυστικά και τίς ιδιορρυθμίες κατα την πώληση ημιτελών ιδιοκτησιών
 • Οι  πρόσθετες κατασκευές ποιοτικές και ποσοστικές
 • Οι σημαντικές ημερομηνίες που πρέπει να θυμόμαστε διαχρονικά
 • Οι ευκαιριακοί  κατασκευαστές
 • Τα μυστικά του βιβλίου κοστολογίου
 • Τα προβλήματα κατα τον συμψηφισμό του ΦΠΑ εισροών, και την αντιμετώπισητους
 • Οι  απογραφές τέλους χρήσης
 • Τα μυστικά της αυτοπαράδοσης και τα σημεία αναφοράς
 • Οι  λογαριασμοί  της Γ.Λ.
 • Θέματα φορολογίας κεφαλαίου που συνδέονται με τόν ΦΠΑ
 • Οι  νέοι φόροι μεταβίβασης ακινήτων που ισχύουν από την 1/1/2006
 • Θέματα πολεοδομίας που συνδέονται με τον ΦΠΑ
 • Ολες τίς αλλαγές που εγιναν με τον Ν.3522/22.12.2006 κλπ κλπ

Με πολλά παραδείγματα.
 
Υποχρεωτική η Δήλωση Συμμετοχής – Κράτηση Θέσεως στα εξής τηλέφωνα:

 210-6124910, 6948-351478, 210-8820002, Fax: 210-6140024
e-mail: [email protected]
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

 • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο