Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Διανομή γευμάτων σε σχολεία - Πρόσκληση σε Διαβούλευση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 3-7-2015

Πρόσκληση σε Διαβούλευση

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  θα διαθέσει κονδύλιο 4.000.000 ευρώ για τη διανομή μικρογευμάτων σε μαθητές δημοτικών σχολείων τη σχολική χρονιά 2015-2016.

Η δράση απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε μαθητές σχολείων  περιοχών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης που έχουν πληγεί περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση.

Η επιλογή των σχολείων θα γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, κάνοντας χρήση μιας σειράς κριτηρίων που προκύπτουν
από τον χάρτη της φτώχειας που συνεχώς επικαιροποιείται. Τα σχολεία που θα επιλεγούν δεν θα έχουν σχολικό κυλικείο και τα μικρογεύματα θα διατίθενται σε όλα τα παιδιά χωρίς διάκριση.

Το σχολικό γεύμα θα αποτελείται από τρία είδη: α) σάντουιτς/πίτα/άλλο αρτοσκεύασμα, β) γάλα/γιαούρτι με μέλι, γ) φρούτο/φρουτοχυμός.

Και τα τρία είδη θα διατίθενται καθημερινά, σε εναλλασσόμενο διαιτολόγιο που θα υποβάλλει ο ανάδοχος του έργου και θα εγκρίνουν τα υπουργεία.

Οι  πρώτες ύλες, τα τελικά προϊόντα και η διανομή τους στα σχολεία θα πληρούν όλους τους κανόνες  υγιεινής, ασφαλείας και ποιότητας σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή  νομοθεσία και οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί.

Προκειμένου να επιλεγούν οι ανάδοχοι για την υλοποίηση του έργου, θα διενεργηθούν δημόσιοι ανοικτοί διαγωνισμοί  ανά ευρύτερη περιοχή διάθεσης των προϊόντων, με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διακίνηση των ειδών, που πρέπει να φτάνουν στα παιδιά σε λιγότερο από 24 ώρες από την παρασκευή τους.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι προμηθευτές που θεωρούν ότι πληρούν τις συνήθεις προϋποθέσεις για την υλοποίηση ενός τέτοιου ευαίσθητου έργου, να συμμετάσχουν στον διάλογο που θα προηγηθεί των διακηρύξεων, ώστε  το εγχείρημα να στεφθεί από επιτυχία  σε πλήρη συνεργασία με την υγιή και αλληλέγγυα  προς την πληττόμενη κοινωνία  αγορά.

Ο χρόνος πιέζει, οι νόμιμες διαδικασίες πρέπει να τηρηθούν και ο στόχος είναι να αρχίσει η υλοποίηση του έργου πριν το τέλος του 2015.  Πέραν του όποιου οικονομικού ενδιαφέροντος, είναι καλός ο σκοπός.

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος, απευθυνθείτε στη διεύθυνση [email protected]
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο