Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

«Η Ε.Σ.Ε.Ε. και ο εμπορικός κόσμος συμμετέχουν στην Επιτροπή Υποστήριξης υπέρ του Εγκρίνεται/Ναι»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Μητροπόλεως 42, 105 63 Αθήνα • τηλ.: 210 3259200, fax: 210 3259209, email: [email protected]

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ΕΣΕΕ και ο εμπορικός κόσμος συμμετέχουν στην Επιτροπή Υποστήριξης υπέρ του Εγκρίνεται/Ναι»


Με σημερινή επιστολή της προς τις Ομοσπονδίες και τους 304 Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, η ΕΣΕΕ ανακοίνωσε την συμμετοχή της Συνομοσπονδίας στην «Επιτροπή Υποστήριξης υπέρ του Εγκρίνεται/Ναι» στο επερχόμενο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, μαζί με τους μεγαλύτερους παραγωγικούς φορείς της χώρας, που εκπροσωπούν την μεταποίηση, τις υπηρεσίες, τον τουρισμό και την επιστημονική κοινότητα.

Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της κατά πλειοψηφία απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου που ελήφθη στην Λάρισα την Κυριακή 28 Ιουνίου και του ψηφίσματος που ακολούθως εκδώσαμε, αλλά και της ομόφωνης απόφασης του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας, η ΕΣΕΕ αποτελεί πλέον ιδρυτικό μέλος της ομάδας των οικονομικών και κοινωνικών φορέων «Επιτροπή Υποστήριξης του Εγκρίνεται/Ναι» ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Στην συγκεκριμένη Επιτροπή που δημιουργήθηκε βάσει του άρθρου 10 ν. 4023/2011 συμμετέχουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις, η τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα η οικονομία και κοινωνία των πολιτών. Έργο της Επιτροπής είναι η προώθηση του «ναι» στο δημοψήφισμα, η παραμονή της χώρας στο ευρώ και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και η ταυτόχρονη επισήμανση όλων εκείνων των επιπτώσεων που θα έχει ένα πιθανό «όχι», τόσο για τους 650.000 μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες, όσο και για τα 2,5 εκατομμύρια εργαζομένων που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα και των οικογενειών τους.  Κοινή επιδίωξη είναι η με κάθε μέσο αποτροπή της άτακτης χρεωκοπίας της χώρας και των ανθρώπων της.  Με το «ναι» στο δημοψήφισμα μπορούμε να ελπίζουμε σε μία ευρωπαϊκή λύση για μία καλύτερη χώρα, οικονομία, ζωή και μέλλον.

Της Επιτροπής, εκτός από την ΕΣΕΕ, ηγούνται επίσης οι οργανώσεις ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΚΕΕΕ, ΚΕΔΕ, Δικηγορικοί Σύλλογοι και πολλοί άλλοι επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς.  

Μέσα σε αυτήν την Επιτροπή, συμμετέχετε μέσω της ΕΣΕΕ και όλοι εσείς που ελεύθερα θα το επιλέξετε, τα μέλη μας, οι μικρομεσαίοι έμποροι και επιχειρηματίες που πολεμάμε την κρίση και την ύφεση τόσα χρόνια, με κόπο, έντονη προσπάθεια και θυσίες τις οποίες δεν εκχωρούμε σε κανένα.  

Όλοι μαζί, προσπαθούμε για το αυτονόητο: την επικράτηση του «ναι» και την επικράτηση της μίας και μόνο λογικής αντίληψης, δηλαδή ότι η διάσωση της χώρας μπορεί να προκύψει από την οργανωμένη ατομική και συλλογική προσπάθεια, αλλά πάντα μέσα στην ευρωζώνη και στο ευρώ.  Παράλληλα, δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση να πέσουμε στην παγίδα του κοινωνικού διχασμού, αφού ανεξαρτήτως αποτελέσματος, την ερχόμενη Δευτέρα ο στόχος και η επιθυμία όλων μας θα είναι μία συμφωνία που θα αποτρέψει την οριστική πτώχευση της Ελλάδας και την απόλυτη φτωχοποίηση των Ελλήνων.»
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο