Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Κατασκηνώσεις για άτομα με αναπηρία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 1-7-2015

Υπογράφηκε χτες 30 Ιουνίου 2015 η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.) για τη λειτουργία του κατασκηνωτικού προγράμματος για άτομα με αναπηρίες με φορέα υλοποίησης την Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ .

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν περίπου 3.000 ωφελούμενοι (παιδιά και ενήλικα άτομα) σύμφωνα με τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, θα υλοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα απασχολούνται 1.900 εργαζόμενοι ως συνοδευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.

Η υλοποίηση του κατασκηνωτικού προγράμματος για άτομα με αναπηρίες συμβάλλει στη ριζική αλλαγή που πρέπει να υπάρξει στη μορφή των παρεχόμενων υπηρεσιών στο πλαίσιο της σύγχρονης προσέγγισης της αναπηρίας. Πρόκειται για την ανάγκη μετατόπισης από την κλειστή περίθαλψη σε προσβάσιμες υπηρεσίες οι οποίες βρίσκονται κοντά στην τοπική κοινωνία, σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και στοχεύουν στο ίδιο το άτομο με αναπηρία μέσω παροχής συγκεκριμένης υποστήριξης.

Το Έργο συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ατόμων με αναπηρία, στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία και στην αναβάθμιση της λειτουργίας των Κέντρων / Ιδρυμάτων / Σωματείων ΑμεΑ.


Ετικέτες για αναζήτηση κατασκηνώσεις αναπηρία ΑμεΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο