Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Ν. Βαλαβάνη: «Η ένταξη στη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο συνεχίζεται»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: [email protected]

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015

Δελτίο Τύπου

H Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ένταξη στη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο συνεχίζεται: Τόσο οι προκαταβολές των νεοεισερχομένων προκειμένου να επικυρωθεί η ρύθμιση τους, όσο και οι δόσεις όσων ρύθμισαν τις οφειλές τους, τους προηγούμενους μήνες πληρώνονται στα Ταμεία των ΔΟΥ κανονικά, με μετρητά, πιστωτικές κάρτες και προσωπικές ή εταιρικές επιταγές. Μέχρι σήμερα έχουν ρυθμιστεί - κεφάλαιο και προσαυξήσεις ρύθμισης - συνολικά 5.458.204.854 €. Αυτά τα 5,5 δισ. € αφορούν σε 770.330 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις ενταγμένα πλέον στη ρύθμιση.

Υπενθυμίζω ότι ημερομηνία λήξης στην δεύτερη παράταση που δόθηκε, είναι η 15η Ιουλίου 2015. Παρά τις αντίξοες συνθήκες αυτών των ημερών, φορολογούμενοι και επιχειρήσεις που σκοπεύουν να ενταχθούν θα πρέπει να οργανώσουν πρακτικά αυτή τους την ένταξη μέσα στο παραπάνω χρονικό όριο, όπως έκαναν ήδη μερικές χιλιάδες από την αρχή αυτής της εβδομάδας: Όπως όλοι μπορούν να διαπιστώσουν, στο πρώτο από τα δύο κείμενα που τέθηκαν τηλεσιγραφικά από μεριάς των δανειστών για αποδοχή από την Ελληνική Κυβέρνηση στο Eurogroup της 25/6/2015, καθορίζεται ότι δεν θα υπάρξει καμιά παράταση της ρύθμισης μετά τη λήξη της - τότε ακόμα έληγε στις 26/6/2015 - ούτε θα είναι δυνατόν να νομοθετηθεί οποιαδήποτε τέτοια ή άλλη ρύθμιση ξανά στο μέλλον.

Το Υπουργείο Οικονομικών ευχαριστεί θερμά όλους τους φορολογούμενους που εντάχθηκαν και συνεχίζουν να εντάσσονται αυτές τις ώρες για την πέρα από οποιαδήποτε προσδοκία ανταπόκρισή τους.»
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο