Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διετές πρόγραμμα στήριξης από τον ESM ζητά η Ελλάδα

Διετές πρόγραμμα στήριξης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), με πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας αλλά και ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους ζήτησε σήμερα Τρίτη η Αθήνα, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου

Διετές πρόγραμμα στήριξης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), με πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας αλλά και ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους ζήτησε σήμερα Τρίτη η ελληνική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας ουσιαστικά στην παρέμβαση ύστατης ώρας που πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η ελληνική πλευρά σημειώνει μάλιστα πως το δημοψήφισμα αποτελούσε μέρος κι όχι τον τερματισμό της διαπραγμάτευσης. «Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης», αποσαφηνίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά σε ενδεχόμενο παράτασης του τρέχοντος ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης, που εκπνέει στη 01:00 τα ξημερώματα.

Επίσης, δεν γίνεται καμία αναφορά στο ΔΝΤ, τη στιγμή που οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν καταστήσει σαφές πως η συμμετοχή του Ταμείου αποτελεί προϋπόθεση για μια συμφωνία. Υπενθυμίζεται πως το ΔΝΤ έχει ξεχωριστό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, που εκπνέει τον Μάρτιο του 2016.

«Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής», σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια στιγμή, εντείνονται οι φήμες για ενδεχόμενη έκτακτη σύγκληση του Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, ο πρόεδρος της ευρω-ομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ ακύρωσε προγραμματισμένη συνέντευξη σε ολλανδική τηλεοπτική εκπομπή, επικαλούμενος «επείγουσες υποχρεώσεις».


Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο