Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο 0,2% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Στο 0,2% τον Ιούνιο (από 0,3% το Μάιο) διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).  Αν εξαιρεθούν και οι τιμές των μη κατεργασμένων τροφίμων, ο δομικός πληθωρισμός (σύμφωνα με τον ορισμό της Eurostat) ανήλθε στο 0,8% από 0,9% το Μάιο.

Με βάση το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγοράζει κυβερνητικά ομόλογα και άλλα στοιχεία ενεργητικού για να ρίξει ρευστότητα 1,1 τρισ. ευρώ στην οικονομία, με στόχο να αυξήσει τον πληθωρισμό κοντά στον στόχο, που είναι λίγο κάτω από το 2%. Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αναμένεται να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο του 2016 τουλάχιστον.

Οικονομολόγος της ING σημείωσε την πιθανή αύξηση των τιμών βιομηχανικών προϊόντων κατά 0,4% από 0,2% τον Μάιο ως πιθανή ένδειξη ότι το εξασθενημένο ευρώ αφήνει το αποτύπωμά του στις τιμές. Προσωρινά στοιχεία για τη Γερμανία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή χώρα υποχώρησε στο 0,1% από 0,7% τον Μάιο. Στην Ισπανία, οι τιμές έμειναν αμετάβλητες τον Ιούνιο, μετά τη μείωση που σημείωσαν τον προηγούμενο μήνα.Πηγή: newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο