Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σχέδιο για ενιαίο συντελεστή και κλίμακα φόρου από 2008

Eνιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα φυσικά πρόσωπα και ακολούθως εξομοίωση του συντελεστή φορολόγησής τους με εκείνο των νομικών προσώπων προτείνουν αρμόδιοι παράγοντες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών...

Σχέδιο για ενιαίο συντελεστή και κλίμακα φόρου από 2008

Eνιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα φυσικά πρόσωπα και ακολούθως εξομοίωση του συντελεστή φορολόγησής τους με εκείνο των νομικών προσώπων προτείνουν αρμόδιοι παράγοντες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Στο πλαίσιο της επιδιωκόμενης απλοποίησης του φορολογικού συστήματος προτείνεται η σταδιακή επιβολή (αρχής γενομένης από τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2008) ενός ενιαίου συντελεστή φορολόγησης 25% τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα. Οι προτάσεις αυτές αφορούν την τρίτη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης, η οποία αναμένεται να προσδιορισθεί λεπτομερώς μετά τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, καθώς θα περιλαμβάνει όχι μόνο ελαφρύνσεις, αλλά και τη λήψη ορισμένων «δυσάρεστων» μέτρων, τα οποία ωστόσο θεωρούνται αναγκαία για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης.

Έτσι, παράλληλα με την ευεργετική θέσπιση αυξημένου αφορολογήτου ορίου (και συγκεκριμένα στα 13.000 ευρώ) για όλα τα φυσικά πρόσωπα, προτείνεται η κατάργηση ορισμένων φοροαπαλλαγών αλλά και της «προνομιακής» αυτοτελούς φορολόγησης των εισοδημάτων ορισμένων επαγγελματικών κλάδων.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο