Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπ. Οικονομίας: «Δεν διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα, ούτε περιστατικά υπερτιμολογήσεων»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Αθήνα 29-6-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προέβη σήμερα σε σειρά ενεργειών προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς. Οι αρμόδιες υπηρεσίες εποπτείας της αγοράς της ΓΓΕΠΚ πραγματοποίησαν εκτεταμένες τιμοληψίες, ενώ ο Γενικός Γραμματέας, κ. Παπαδεράκης, είχε συστηματική επικοινωνία με φορείς της αγοράς και επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους κλάδους των καυσίμων (εταιρίες διύλισης και διανομής, πρατήρια καύσιμων) και των ειδών διατροφής, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ.

Από τις ενέργειες αυτές δεν διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα, ούτε περιστατικά υπερτιμολογήσεων. Η ομαλή λειτουργία και η συνεχής εποπτεία της αγοράς θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες. Στον κλάδο των καυσίμων παρατηρήθηκαν ορισμένα προβλήματα εφοδιασμού περιορισμένης έκτασης που οφείλονταν σε πληρωμές μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, τα οποία επιλύθηκαν, μετά από παρέμβαση της Κυβέρνησης και του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Ο εφοδιασμός των πρατηρίων με καύσιμα συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, με έγγραφο που έστειλε σήμερα στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών, ζητά εντατικοποίηση των τιμοληψιών για επιλεγμένα αγαθά. Με στόχο το βέλτιστο συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας, κ. Τόλιου, του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Αλεξόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, κ. Παπαχρυσοβέργη. Σε αυτή συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση ελέγχων και τιμοληψιών στην Αττική.

Συνιστούμε στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών και των υπηρεσιών που παρέχουν οι εμπορικές τράπεζες μέσω διαδικτύου (web banking), ως μέσα για την ταχύτερη και ασφαλέστερη διενέργεια των συναλλαγών. Υπενθυμίζεται επίσης στους πολίτες ότι η τηλεφωνική γραμμή 1520 είναι διαθέσιμη για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας, καθώς και για την υποβολή καταγγελιών οι οποίες αφορούν την παραβίαση των δικαιωμάτων του καταναλωτή. Αντίστοιχη δυνατότητα παρέχεται και μέσω της ιστοσελίδας http://www.1520.gov.gr/index.php.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο