Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Κατατέθηκε και η τροπολογία για την παράταση στην ρύθμιση φορολογικών ληξιπρόθεσμων οφειλών

Κατατέθηκε και η τροπολογία για την παράταση στην ρύθμιση φορολογικών ληξιπρόθεσμων οφειλών στο νομοσχέδιο "Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα."

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

1. Με τις διατάξεις της παραγράφου 1 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στη ρύθμιση του ν.4321/2015, προκειμένου να ικανοποιηθούν χιλιάδες αιτήματα φορολογουμένων για ένταξη στη ρύθμιση και να επιτευχθεί επιπλέον αύξηση των εσόδων του Δημοσίου. Επίσης, διευκολύνεται το έργο των ελεγκτικών υπηρεσιών όπου εκκρεμεί η έκδοση πλήθους οριστικών πράξεων διορθωτικού προσδιορισμού φόρου, οι οποίες είναι ανέφικτο να διεκπεραιωθούν έως και την καταληκτική ημερομηνία της ρύθμισης. 

2. Με τις διατάξεις της παραγράφου 2 επέρχεται απώλεια της ρύθμισης, όταν ο φορολογούμενος έχει ήδη ενταχθεί ή πρόκειται να ενταχθεί σε αυτήν με εσφαλμένες βεβαιώσεις. Δηλαδή, η εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων του ν.4321/2015 και η υπαγωγή των οφειλετών στη ρύθμιση, ενόψει και της αυτοματοποίησης της όλης διαδικασίας, δεν οδηγεί σε υλοποίηση της ρύθμισης σε περιπτώσεις που εισάγονται μη συννόμως φορολογικές οφειλές, γεγονός το οποίο δεν είναι ανεκτό και φορολογικά δίκαιο.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα.»

Άρθρο
Τροποποίηση διατάξεων του ν. 4321/2015 (ΦΕΚ Α' 32)

1. Η προθεσμία των άρθρων 1 και 15 του ν.4321/2015, όπως ισχύουν, για την υποβολή αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης, παρατείνεται από τη λήξη της έως και την 15.7.2015.

2. Στο τέλος του άρθρου 8 του ν.4321/2015, όπως ισχύει, προστίθεται νέα περίπτωση γ', η οποία έχει ως εξής:
«γ) Έχει ενταχθεί στη ρύθμιση με εσφαλμένες βεβαιώσεις.»
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο