Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ταμειακές μηχανές στα πρατήρια

Την τοποθέτηση αυτόματων ηλεκτρονικών ταμειακών μηχανών στα πρατήρια καυσίμων και τα βυτιοφόρα και την ενοποίηση των φόρων στις βενζίνες προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για να περιορίσει το λαθρεμπόριο καυσίμων. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος Ιουνίου...

Ταμειακές μηχανές στα πρατήρια


Την τοποθέτηση αυτόματων ηλεκτρονικών ταμειακών μηχανών στα πρατήρια καυσίμων και τα βυτιοφόρα και την ενοποίηση των φόρων στις βενζίνες προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για να περιορίσει το λαθρεμπόριο καυσίμων. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Το θέμα της καταστολής του εκτεταμένου φαινομένου διακίνησης λαθραίων προϊόντων έθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 17ο συνεδρίου της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος που πραγματοποιείται στα Σύβοτα του νομού Θεσπρωτίας. Εκτός από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή το υπουργείο Οικονομικών για να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο θα λάβει και άλλα μέτρα, όπως:

1 Απόκτηση δυο αντιλαθρεμπορικών σκαφών συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ (έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός) και θα ξεκινήσουν διαδικασίες προμήθειας ακόμα πέντε σκαφών, με στόχο τον εντοπισμό μεταξύ άλλων και της παράνομης διακίνησης καυσίμων και τσιγάρων.

2 Εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτρονικού συστήματος στα τελωνεία Προμαχώνα, Εξοχής και Ορμενίου, που θα μετατραπούν σε τμήματα Πληροφοριών, Παραποιημένων και Δίωξης. Συνολικά 19 τελωνεία που καλύπτουν τις συνοριακές διόδους με Ιταλία, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία και Τουρκία θα εξοπλιστούν με τα εξειδικευμένα συστήματα ελέγχου.

3 Διενέργεια τελωνειακών διαδικασιών αποστολέων και παραληπτών εμπορευμάτων από τις εγκαταστάσεις τους.

4 Ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω του μηχανογραφικού συστήματος Icis των επιχειρήσεων για τη διεκπεραίωση των τελωνειακών τους συναλλαγών και δημιουργία μέσω του ICISnet μιας πηγής πληροφόρησης για όλα τα τελωνειακά θέματα εντός 24 μηνών.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο