Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ν. Βούτσης: «Πιθανή η παράταση στη ρύθμιση χρεών»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση για την ρύθμιση οφειλών σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Εφορίες και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης άφησε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας στο "Πρωινό ΑΝΤ1" και τον Γιώργο Παπαδάκη, ο Νίκος Βούτσης είπε ότι επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία για ένταξη στην ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποίας όπως είπε ο Υπουργός Εσωτερικών έχει αποδώσει σημαντικά έσοδα τόσο για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς ήδη έχουν εισπραχθεί πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ από το πολλαπλάσιο ποσό που έχει τεθεί σε διακανονισμό, όσο και σε Εφορίες και Δήμους από την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η πρώτη προθεσμία για την ρύθμιση εξέπνευσε στις 26 Μαΐου. Κάνοντας χρήση της διάταξης που υπήρχε κατά την ψήφιση του νόμου, το Υπουργείο Οικονομικών παρέτεινε κατά έναν μήνα την διάρκεια ισχύος της, με αποτέλεσμα η διορία για υπαγωγή στην ρύθμιση των 100 δόσεων να λήγει σήμερα.

Η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, έχει "απειλήσει" με αυστηρό έλεγχο όσους μεγαλοοφειλέτες δεν υπαχθούν στην ρύθμιση

Επισημαίνεται ότι στην ελληνική πρόταση για συμφωνία, στα μέτρα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού η ελληνική πλευρά έχει περιλάβει πρόβλεψη για έσοδα 500 εκατομμυρίων ευρώ φέτος και άλλων τόσων για το 2016, που όμως οι δανειστές επιμένουν να μην θεωρούν ως "αξιόπιστη εκτίμηση" και την απορρίπτουν.

Πηγή: www.antenna.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο