Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ν. Βούτσης: «Πιθανή η παράταση στη ρύθμιση χρεών»

26 Ιούνιου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση για την ρύθμιση οφειλών σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Εφορίες και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης άφησε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας στο "Πρωινό ΑΝΤ1" και τον Γιώργο Παπαδάκη, ο Νίκος Βούτσης είπε ότι επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία για ένταξη στην ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποίας όπως είπε ο Υπουργός Εσωτερικών έχει αποδώσει σημαντικά έσοδα τόσο για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς ήδη έχουν εισπραχθεί πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ από το πολλαπλάσιο ποσό που έχει τεθεί σε διακανονισμό, όσο και σε Εφορίες και Δήμους από την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η πρώτη προθεσμία για την ρύθμιση εξέπνευσε στις 26 Μαΐου. Κάνοντας χρήση της διάταξης που υπήρχε κατά την ψήφιση του νόμου, το Υπουργείο Οικονομικών παρέτεινε κατά έναν μήνα την διάρκεια ισχύος της, με αποτέλεσμα η διορία για υπαγωγή στην ρύθμιση των 100 δόσεων να λήγει σήμερα.

Η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, έχει "απειλήσει" με αυστηρό έλεγχο όσους μεγαλοοφειλέτες δεν υπαχθούν στην ρύθμιση

Επισημαίνεται ότι στην ελληνική πρόταση για συμφωνία, στα μέτρα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού η ελληνική πλευρά έχει περιλάβει πρόβλεψη για έσοδα 500 εκατομμυρίων ευρώ φέτος και άλλων τόσων για το 2016, που όμως οι δανειστές επιμένουν να μην θεωρούν ως "αξιόπιστη εκτίμηση" και την απορρίπτουν.

Πηγή: www.antenna.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης