Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή Προέδρου ΔΣΑ Βασ. Αλεξανδρή στον υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση για εξομοίωση αποδοχών όλων των εμμίσθων δικηγόρων του Δημοσίου

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
http://www.dsa.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25/6/2015

Εξομοίωση αποδοχών του συνόλου των δικηγόρων του δημόσιου τομέα

Με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Βασ. Αλεξανδρής, ζητεί την εξομοίωση των αποδοχών του συνόλου των δικηγόρων του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, με τις αποδοχές των δικηγόρων των δήμων και των νομικών προσώπων τους, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Α.

Ο κ. Αλεξανδρής ενημέρωσε τον υπουργό για τη σχετική απόφαση του Δ.Σ.Α, η οποία ελήφθη ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του σχεδίου νόμου «Αυτοτελής Υπηρεσία Ελέγχου Νομιμότητας ΟΤΑ – Οικονομική Βιωσιμότητα και Αυτοτέλεια ΟΤΑ – Κανόνες Δημοσιονομικής Διαχείρισης και άλλες διατάξεις θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης», στο άρθρο 30 του οποίου, προβλέπεται η εξομοίωση των αποδοχών των εμμίσθων δικηγόρων των Δήμων με τις αποδοχές των εμμίσθων δικηγόρων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.

Σύμφωνα με την ως άνω απόφαση, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, κρίνει επιβεβλημένη την υπαγωγή στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 30, που ρυθμίζει τις αποδοχές των δικηγόρων των δήμων, όχι μόνο των εμμίσθων δικηγόρων των Ανεξάρτητων Αρχών αλλά του συνόλου των δικηγόρων που απασχολούνται στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο