Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μέχρι το τέλος του χρόνου, μέσω ΑΣΕΠ, η ενίσχυση των υπηρεσιών του Σ.Δ.Ο.Ε. με προσωπικό

25 Ιούνιου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΠΟΕ-ΔΟΥ
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - 105 62 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210-36.22.707
• FAX: 210-36.38.782
• www.poedoy.gr
• email: [email protected]

Αθήνα 24.06.2015
Αρ. Πρωτ.: 783

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΔΟΕ κ. ΔΑΝΗ

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τετάρτη 24.06.2015 η Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΔΟΥ με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Π. Δάνη, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και συγκεκριμένα:

Στελέχωση των Υπηρεσιών

Η ΠΟΕ ΔΟΥ ζήτησε άμεσα την ενίσχυση των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ με προσωπικό, έτσι ώστε να μπορέσει να φέρει σε πέρας τον όγκο των μεγάλων υποθέσεων που εκκρεμούν και που θα αποφέρουν δημόσια έσοδα, σε μια περίοδο δύσκολη για τη χώρα και τους πολίτες.

Λειτουργία των Υπηρεσιών

Τέθηκαν ζητήματα δυσλειτουργίας που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του Π.Δ. 111/2014 στις υπηρεσίες. Η κατάργηση νευραλγικών τμημάτων είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια φορολογικών εσόδων. Η συρρίκνωση και διάσπαση του ΣΔΟΕ υπηρέτησε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και η κατάργηση του προληπτικού ελέγχου οδήγησε σε κατακόρυφη πτώση των εσόδων από ΦΠΑ. Ο τραγέλαφος της γραφειοκρατίας πολλαπλασιάστηκε στο όνομα του εξορθολογισμού με αποτέλεσμα, τη διάλυση των υπηρεσιών και την υστέρηση των φορολογικών εσόδων. Ζητήσαμε την ενοποίηση του Υπουργείου Οικονομικών, με μία διεύθυνση προσωπικού, ενοποίηση του ΣΔΟΕ με την ΥΕΔΕ, με παράλληλη επιστροφή του προληπτικού ελέγχου.

Κρίσεις Προϊσταμένων


Διατυπώθηκε για άλλη μια φορά η πάγια και διαχρονική θέση της ΠΟΕ ΔΟΥ για τις κρίσεις των προϊσταμένων, με διαφανή, αξιοκρατικά, μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια. Επιλογές που δεν παίρνουν υπόψη τα παραπάνω κριτήρια διαιωνίζουν την αναξιοκρατία, τις εξαρτήσεις, την αναποτελεσματικότητα και δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Mετακινήσεις υπαλλήλων

Τέθηκε υπόψη του κ. Π. Δάνη η ανακοίνωση του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων, σχετικά με πληροφορίες για ύπαρξη λίστας με ονόματα τα οποία πρόκειται να μετακινηθούν από το ΣΔΟΕ, με αδιαφανή κριτήρια και παρασκηνιακές παρεμβάσεις.
Διατυπώθηκε η αντίθεσή μας για τις μετακινήσεις υπαλλήλων χωρίς αίτηση. Όπου και όποτε χρειαστεί να γίνονται με ενιαία, διαφανή, μετρήσιμα κριτήρια, που να υπηρετούν τις ανάγκες της υπηρεσίας και του δημοσίου συμφέροντος, με σεβασμό στις ανθρώπινες ανάγκες.

Ζητήθηκε να εξεταστούν και να ικανοποιηθούν άμεσα, όλες οι αιτήσεις για μετακινήσεις από το ΣΔΟΕ σε άλλες υπηρεσίες, και να σταματήσει η λειτουργία στεγανών και ποσοστών, ανάμεσα στη ΓΓΔΕ και το ΣΔΟΕ. Ζητήσαμε ενιαίο Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς στεγανά και μνημονιακά Βιλαέτια.

Απαντήσεις Ειδικού Γραμματέα ΣΔΟΕ:

Από την πλευρά του ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Π. Δάνης, συμφώνησε για την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των υπηρεσιών με προσωπικό. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου από το ΑΣΕΠ.

Συμφώνησε στο αίτημα για ενοποίηση του ΣΔΟΕ και την επαναφορά του προληπτικού ελέγχου στο ΣΔΟΕ. Η λειτουργία μιας διεύθυνσης προσωπικού θα λύσει ζητήματα που έχουν προκύψει με την εφαρμογή του Π.Δ. 111/2014.

Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν λίστες για μετακινήσεις προσωπικού. Οι μετακινήσεις προσωπικού για υπηρεσιακές ανάγκες γίνονται με βάση το νόμο και χωρίς εξωθεσμικές παρεμβάσεις.

Διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει θετικά αιτήσεις υπαλλήλων για μετακίνηση, με την προϋπόθεση ότι πρώτα θα ολοκληρώσουν ελέγχους που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ελεγκτικών διαδικασιών.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΝΑ ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ-ΠΟΥΛΑΚΗ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης