Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η ΠΕΦΕ σας ενημερώνει - Διάφορα θέματα που αφορούν το λογιστή φοροτέχνη.

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 13 λεπτά
  • Το Δ.Σ. και η Επιστημονική Ομάδα της Π.Ε.Φ.Ε. διοργανώνουν μια σειρά επιστημονικών σεμιναρίων στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη καθώς και σε όποιο μέρος της Ελλάδας μας καλέσετε, με αντικείμενα όπως: 1) Φ.Π.Α. Οικοδομών με εισηγητή τον κ.Ορέστη Σεϊμένη 2) Ενιαίο Λογιστικό Σχέδιο με εισηγητή τον κ.Παναγιώτη Καζαντζή 3) Κ.Β.Σ. 4) ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΘΕΜΑ 1
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. και η Επιστημονική Ομάδα της Π.Ε.Φ.Ε. διοργανώνουν μια σειρά επιστημονικών σεμιναρίων στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη καθώς και σε όποιο μέρος της Ελλάδας μας καλέσετε, με αντικείμενα όπως:
1) Φ.Π.Α. Οικοδομών με εισηγητή τον κ.Ορέστη Σεϊμένη
2) Ενιαίο Λογιστικό Σχέδιο με εισηγητή τον κ.Παναγιώτη Καζαντζή
3) Κ.Β.Σ.
4) ΕΙΣΟΔΗΜΑ
5) Φορολογικοί Έλεγχοι – Προσφυγή για πρόστιμα για δίγραμμη επιταγή – Προσφυγή για έλλειμμα βιβλίου Ταμείου.
6) Φ.Π.Α. για επιχειρήσεις (τριγωνικές συναλλαγές π.χ. Κίνα – Κύπρος –Ιταλία - Ελλάδα)
7) ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ – ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ – ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΛΟΓΩΝ – ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΩΝ ΣΤΑ Π.Ε.Κ. – Δ.Ε.Κ. κλπ. εισηγητής ο κ.Μανούσος Ντουκάκης
8) Ακύρωση φορολογικών ελέγχων από τα Τ.Ε.Κ. με Προσφυγή και επιστροφή των χρημάτων, εισηγητής ο κ.Μανούσος Ντουκάκης
9)  Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας
10) Νέος Πτωχευτικός Κώδικας
11) Εργατικά
12) Ασφαλιστικά κ.λ.π.

Η Επιστημονική ομάδα της Π.Ε.Φ.Ε. επεξεργάζεται όλα τα προγράμματα τα οποία βοηθούν τον συνάδελφο ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ (υπεύθυνος κ.Ευάγγελος Αμπελιώτης, Διαχειριστής UNIONPROGRAMMINGGROUP).

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ε. συνεργάζεται με συναδέλφους φοροτέχνες – ορκωτούς – δικηγόρους στις Βρυξέλλες για καταγγελίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για Ποινικές Υποθέσεις στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Δ.Ε.Κ.) στο Λουξεμβούργο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο. Για κάθε πληροφορία ή ενημέρωση στα τηλέφωνα της Π.Ε.Φ.Ε. ή προσωπικά στον Αντιπρόεδρο κ.Μανούσο Ντουκάκη στο τηλ. 6932-215508.

Μπορούμε από την Ευρώπη να κάνουμε θαύματα καταπολεμώντας τις υπερβολές του Υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε ενημέρωση σε θέματα φορολογικά – εργατικά – συνταξιοδοτικά – όπως και για κάθε προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια από το Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ε. Ζητήστε και εσείς να συμμετέχετε στην επιστημονική ομάδα της Π.Ε.Φ.Ε.

Σας ανακοινώνουμε ότι ιδρύσαμε με Δικηγόρους και Φορολογικούς Δικαστές τον «ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ» ο οποίος θα παρεμβαίνει περισσότερο στα Διοικητικά Δικαστήρια και το ΣτΕ για προστασία από παράνομες πράξεις των φορολογικών, Τελωνειακών και Πολεοδομικών αρχών. Μέλη μπορούν να γίνουν Φυσικά Πρόσωπα ή Νομικά Πρόσωπα από όλη την Ελλάδα. Τηλέφωνα επικοινωνίας τα ανωτέρω ή προσωπικά στον Επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε.Φ.Ε. κ.ΙΩΑΝΝΗ ΒΟΥΚΑ στο τηλ.6932-215260. Σύντομα θα σας στείλουμε την σχετική διακήρυξη.

Εάν επιθυμείτε να ενημερώνεστε κάθε μέρα μέσω e – mail μπορείτε να μας δώσετε το e – mailσας ή να μας στείλετε FAX (210-6140024) και εμείς θα σας ενημερώνουμε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

 Η ιστοσελίδα της Π.Ε.Φ.Ε. που μπορείτε να επισκέπτεστε είναι η www.pefe.gr και το e – mail της Π.Ε.Φ.Ε. είναι pefe! @pefe.gr

Έγινε οικονομικό συνέδριο με τρεις Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας, τον Γιώργο Αλογοσκούφη, τον Νίκο Χριστοδουλάκη και τον Γιάννο Παπαντωνίου. Πιστεύετε ότι διαφέρουν έστω και ελάχιστα και οι τρεις Υπουργοί ή άλλαξε η πολιτική των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών έστω και στο ελάχιστο;

Η μείωση της φορολογίας πάντα φέρνει ευημερία. Μειώνοντας τους φορολογικούς συντελεστές καταφέρνεις να προσελκύσεις επενδύσεις. Παράλληλα θα πρέπει να έχεις μαζί σου τους λογιστές – φοροτέχνες διότι η αξιοπιστία του φορολογικού μας συστήματος είναι πρωταρχικό στοιχείο για την επένδυση. Ο επενδυτής αξιολογεί την επένδυση με βάση τις αρχές δικαίου και εάν τηρείται η νομιμότητα, η φορολογική δικαιοσύνη και εάν έχουμε σταθερό φορολογικό σύστημα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε εποικοδομητική συνεργασία.



 ΘΕΜΑ 2
Κύριοι Συνάδελφοι,
 
Το Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ε. σας γνωρίζει ότι ο χώρος των λογιστών – φοροτεχνών είναι ο πλέον ανύπαρκτος στην Ελληνική Κοινωνία. Οι λογιστές φοροτέχνες παρουσιάζονται χωρίς ηγεσία, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς όραμα, χωρίς συνδικαλιστές και χωρίς Οικονομικό Επιμελητήριο.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ε. κ.Κων/νος Αναστόπουλος στο συνέδριο μας δήλωσε:

«ΥΨΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ ΛΑΘΗ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΟΥ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΞΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣ Ή ΣΤΗΝ ΧΛΟΗ».

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια παρατεταμένη εκλογική περίοδο και οι υποσχέσεις από τα δύο μεγάλα κόμματα θα είναι της άκρατης μορφής υποσχέσεων λαγούς με πετραχήλια.

Η Επιστημονική ομάδα της Π.Ε.Φ.Ε. σας καταθέτει ενέργειες στο επάγγελμά μας της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ;

α)   Έχουμε σχέδιο από το Υπουργείο Οικονομίας να μετατρέψει τον λογιστή-φοροτεχνικό από ΣΥΝΕΡΓΟ σε ΑΥΤΟΥΡΓΟ για όλες τις παράνομες πράξεις του επιχειρηματία.
β)   Ο στόχος του Υπουργού Οικονομικών είναι η ONLINE διασύνδεση των λογιστηρίων των επιχειρήσεων με τις Δ.Ο.Υ. – TAXIS. Υπάρχει το ενδεχόμενο μετά την εφαρμογή του μέτρου αυτού τα λογιστικά γραφεία που ασχολούνται με βιβλία Α΄ & Β΄ κατηγορίας να χάσουν τις δουλειές τους. Έχουμε τα στοιχεία της ηλεκτρονικής εφαρμογής αυτής.
γ)  Η περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων ήταν έτοιμο φρούτο για να γίνει αναβιώνοντας την περαίωση με τον Ν.3259/2004. Βεβαίως αυτό θα γινόταν εάν βγαίναμε από την επιτήρηση. Τώρα βγήκαμε από την επιτήρηση και μπήκαμε στην εποπτεία, δηλαδή αντί «λευκό» λέγεται «άσπρο». Να γιατί δεν προχώρησε ο κ.Γιώργος Αλογοσκούφης στην υπογραφή της περαίωσης. Όμως κατάφερε να περάσει τις ρυθμίσεις με τον ΝΕΟ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΑ όπως:
1) Διαγράφονται τα πρόστιμα στις παραβάσεις της παράνομης χρήσης πετρελαίου θέρμανσης (εδώ είναι όλα τα λεφτά!!!).
2) Πρόστιμα τελωνειακά μέχρι 20.000 ευρώ διαγράφονται κ.λ.π. Συνολικά διαγράφονται 500 δις δραχμές οφειλές.
δ) Όπως γνωρίζεται ο ΦΑΙΔΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ υιός του Προέδρου του Αρείου Πάγου διορίστηκε στην Επιτροπή Σοφών της Ελλάδος (ετών 26) μαζί με Καθηγητές και Πρυτάνεις Πανεπιστημίων. Καλά δεν τρέπονται έστω και λίγο αυτοί οι Κ Α Θ Η ΓΗ T Α Δ Ε Σ να παίρνουν εντολές από το εγγονάκι τους;
Μάλιστα ο διορισμός του ΥΙΟΥ Κεδίκογλου έγινε αξιοκρατικά και με διαφάνεια εντός ΤΡΙΩΝ ημερών. Εσείς πόσο χρόνο περιμένετε για μια συνέντευξη; Ίσως και ένα χρόνο.
ε) Σε συνάντηση που είχε η Π.Ε.Φ.Ε. με το Οικονομικό Επιτελείο του ΠΑΣΟΚ (Βάσω Παπανδρέου, Ανδρέας Μακρυπίδης κ.λ.π.) μας είπαν ότι θα επαναφέρουν το POINTSYSTEM (αν θυμάστε το Νομοσχέδιο ΠΑΧΤΑ) και την επαναλειτουργία των ελεγκτικών κέντρων Τ.Ε.Κ.
στ) Η Π.Ε.Φ.Ε. έχει καταθέσει προσφυγή για την παράνομη παράταση της παραγραφής.
ζ)   Βεβαιωμένα   χρέη 7 τρις δραχμές από 800.000 οφειλέτες προσπαθεί να εισπράξει το Υπουργείο με κατασχέσεις – πλειστηριασμούς κ.λ.π. Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε λύση.
η) Φοροδιαφυγές δις δραχμών από πλαστά και εικονικά τιμολόγια ο Υφυπουργός κ.Αντώνης Μπέζας τα έχει ξεχάσει στα υπόγεια.
θ)   Έσοδα τρις δραχμών από τα SWAPS και τα ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ τα οποία έχουν πάρει οι ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ – ΕΓΓΛΕΖΟΙ – ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ δεν έχουν δηλωθεί και ο κ.Αντώνης Μπέζας τα αφήνει να παραγραφούν. Το σημερινό Υπουργείο Οικονομικών πάσχει από ΑΔΡΑΝΕΙΑ.
ι)  Διαγραφή σε τέσσερις μεγάλες βιομηχανίες με εικονικά τιμολόγια αξίας δις δραχμών. Η διαγραφή έγινε από τη Ν.Δημοκρατία με τον Νόμο 3522/2006 κατά προκλητικό τρόπο.
ια) Σας ενημερώνουμε ότι ο φόρος διαφήμισης από την τηλεόραση ήταν 30% από το έτος 1983 με έσοδα στο κράτος πολλά δις κατΆ έτος, το ΠΑΣΟΚ με το Νόμο 3229/2004 άρθρο 32 τον μείωσε στο 20% και η Ν.Δημοκρατία με τον Νόμο 3427/2005 άρθρο 38 τον μείωσε στο 10% και από 1/11/2007 στο ΜΗΔΕΝ (0).

Βλέπουμε ότι τα συμφέροντα των τηλεοράσεων κυβερνούν την Ελλάδα.

Να σας θυμίσουμε ότι η Ν.Δημοκρατία πριν λίγους μήνες δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να χορηγήσει βοήθημα 150 ευρώ για θέρμανση στους χαμηλοσυνταξιούχους.

ιβ)  Στις προηγούμενες προεκλογικές υποσχέσεις μας είχε υποσχεθεί η Ν.Δ. ότι θα τιμαριθμοποιήσει την φορολογική κλίμακα. Ζητούμε να το πράξει τώρα. Θεωρούμε ότι η κατάργηση των ιατρικών δαπανών (τώρα εκπίπτει το 20% έως 6.000 ευρώ).
Είναι στοιχείο φορολογικού παραλογισμού και μεγάλης φορολογικής αδικίας. Πρέπει να επανέλθει η έκπτωση όλου του ποσού των ιατρικών δαπανών. Η απαλλαγή για το 1ο και για το 2ο παιδί χιλίων ευρώ και για το 3ο παιδί δέκα χιλιάδων ευρώ από το φορολογητέο εισόδημα είναι από τα απίστευτα και όμως ελληνικά του φορολογικού συστήματος μας.

Προτείνουμε για το 1ο παιδί απαλλαγή 3.000 ευρώ, για το 2ο παιδί 4.000 ευρώ και για το 3ο παιδί 5.000 ευρώ να εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα. Είναι πιο δίκαιο.      

Οι προεκλογικές υποσχέσεις είναι ξαναζεσταμένο φαγητό το οποίο δυστυχώς έχει αλλοιωθεί γιΆ αυτό δεν θα πρέπει να τους πιστέψουμε.

Τα φορολογικά Νομοσχέδια ψηφίζονται από 5 έως 10 Βουλευτές γιΆ αυτό είναι πτωχά σε περιεχόμενο και επίσης αντιδημοκρατικά.

Γνωρίζετε ότι η ετήσια αμοιβή για τους Προέδρους των Ταμείων είναι από 70.000 – 80.000 ευρώ ετησίως δηλαδή όσα παίρνει σύνταξη για δέκα χρόνια ένας συνταξιούχος αυτού του Ταμείου!!!

Ο αείμνηστος Πρωθυπουργός Κων/νος Καραμανλής είχε δώσει εντολή να υπάρχουν σε κάθε Διοικητικό Συμβούλιο τουλάχιστον δύο φοροτέχνες. Αυτό καταργήθηκε από τους Πρωθυπουργούς κ.Κώστα Σημίτη και κ.Κώστα Καραμανλή γιΆ αυτό φθάσαμε σΆ αυτήν την κατάντια.

Γνωρίζετε ότι από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο (ενίσχυση ΜΜΕ εμπορίου ή παροχής) εξαιρέθηκαν μόνο οι λογιστές – φοροτέχνες είτε υπό μορφή εταιρείας είτε υπό μορφή ατομικής; Γιατί άραγε;

Τα πολιτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν καταθέσει ποιους θα έχουν υποψηφίους στις εκλογές που έρχονται. Από τον έλεγχο που κάναμε ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΙΣΤΗ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟ δεν έχουν στο ψηφοδέλτιό τους. Φαίνεται μας θεωρούν ακατάλληλους ή ανίκανους για να συνεργαζόμαστε μαζί τους είτε στα δομημένα ομόλογα είτε στα SWAPS. Αυτοί θα το μετανοήσουν.

Εμείς επιθυμούμε όλοι οι συνάδελφοι να γίνουν μέλη της Π.Ε.Φ.Ε. και αν το επιθυμείτε μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα της Π.Ε.Φ.Ε. ή στην συνεργάτισσα μας κα Αθηνά Διαβάτη στο τηλ. 6948-351478.

Επίσης γνωρίζεται ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες λογιστές – φοροτεχνικοί έχουν το δικό τους ψηφοδέλτιο (ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΟ) στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας με την επωνυμία:
ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ(Ε.Π.Ο.)
στο οποίο σήμερα έχουμε την Α΄ Αντιπροεδρία με επικεφαλή τον κ.Νικόλαο Καραντάνη.

Σας καλούμε σήμερα να δηλώσετε συμμετοχή στο ως άνω ψηφοδέλτιο επικοινωνώντας στα τηλέφωνα της Π.Ε.Φ.Ε. ή στον κ.Ορέστη Σεϊμένη στο τηλ. 6977-232009.

Η Π.Ε.Φ.Ε διοργανώνει συγκέντρωση με συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις 18/6/2007 στην Ε.Δ.Ε.Ε. (Λ.Ιωνίας 200 & Ιακωβάτων στα Κ.Πατήσια) ημέρα Δευτέρα και ώρα από 19:00 για τα ανωτέρω φορολογικά θέματα και για το φορολογικό ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ Νομοσχέδιο που ετοιμάζονται να ψηφίσουν.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε εποικοδομητική συνεργασία.
 

ΘΕΜΑ 3
Την Παρασκευή 18.5.2007 η Π.Ε.Φ.Ε. με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της κ. Μανούσο Ντουκάκη συνοδευόμενο από τα μέλη της τον κ. Αντώνη Μουζάκη και τον κ. Παναγιώτη Καζαντζή επισκέφθηκαμε το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για τον αποκλεισμό των φοροτεχνών από τα Περιφεριακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (Π.Ε.Π.) για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) εμπορίου και παροχής υπηρεσιών.
Επισκεφθήκαμε όλες τις διευθύνσεις στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών , (διεύθυνση ελέγχου, εισοδήματος κλπ) και αφού θέσαμε υπόψη τους τον εν λόγω ζήτημα, διαμαρτυρηθήκαμε σε αυτούς για τον αποκλεισμό των φοροτεχνών από τα ΠΕΠ για τις ΜΜΕ. Τους είπαμε ότι δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο σε συναδέλφους τους στον ιδιωτικό τομέα, που αναμένουν τέτοιου είδους ενισχύσεις προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τα γραφεία τους, και το Υπουργείο Οικονομικών του οποίου είμαστε άμεσοι συνεργάτες και αρωγοί στην προσπάθεια για την είσπραξη των φόρων, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής κλπ. να μας γυρνά την πλάτη. Οι εν λόγω διευθύνσεις μας διαβεβαίωσαν ότι μας στηρίζουν, αλλά δυστυχώς δεν έχουν την ευθύνη για τα συγκεκραμένα προγράμματα. Επισκεφθήκαμε εν συνεχεία το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας όπου μας υποδέχθηκε ο Διευθυντής Προσωπικού με τη μεσολάβηση του οποίου φτάσαμε στην αρμόδια διεύθυνση που χειρίζεται τα ΠΕΠ, με την επωνυμία «Ειδική Υπηρεσ! ία Συντονισμού της Εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων». Μας δέχθηκε και πάλι ο διευθυντής του τμήματος μαζί με την υπάλληλο που έχει εκπονήσει τη προκήρυξη του προγράμματος. Δυστυχώς όπως μας ανέφεραν οι συγκεκριμένοι κύριοι, ουδεμία αλλαγή θα μπορούσαν να επιφέρουν στη προκήρυξη, αφού μόνος υπεύθυνος είναι ο Υφυπουργός κ. Χρήστος Φώλιας, τον οποίο μας πρότειναν να συναντήσουμε. Τον ενημερώσαμε για το λόγω της επισκέψεως μας. Συναντήσαμε εν συνεχεία τη Διευθύντρια κα Ελ. Λοβέρβου που μας εξήγησε ότι, το πρόγραμμα δεν μπορεί να αλλάξει και έχουν αποκλειστεί από αυτό όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες λογιστές – φοροτέχνες . Ο λόγος ήταν ότι θα δημιουργούνταν μεγαλύτερο «μπάχαλο» κατά την υποβολή των προτάσεων, αφού το συγκεκριμένο ΠΕΠ αφορά όλοι την επικράτεια.
Μας είπε επίσης ότι μελλοντικά θα μας εντάξουν και εμάς σε κάποιο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης χωρίς να γνωρίζουν βέβαια αν σίγουρα θα γίνει, πότε θα γίνει και με ποιες προϋποθέσεις. Αντιπροτείναμε να μπο! ύμε και εμείς στο πρόγραμμα που ξεκινά τον Ιούνιο και την αξιολόγηση θ α την κάνουν οι Τράπεζες κατά την υποβολή των προτάσεων, ενώ μας απάντησαν θετικά, εκ των υστέρων μας είπαν ότι δεν θα προλάβουν νΆ αυξήσουν την κατανομή και ως εκ τούτου μάλλον δεν θα μας συμπεριλάβουν. ¶λλωστε εμείς όπως μας είχαν προαναφέρει θα δημιουργούσαμε το μπάχαλο. Μπορούν δηλαδή να τύχουν οικονομικής ενίσχυσης οι συμπαθείς κλάδοι των ανθοπωλών, κρεοπωλών, μανάβικων κλπ και όχι οι λογιστές – φοροτεχνικοί.

Παρά ταύτα η Π.Ε.Φ.Ε. είναι εδώ, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει σθεναρά όπως πάντα, προκειμένου να διορθωθούν αδικίες ή να εκλείψουν στο μέλλον, πάντα για το συμφέρον το λογιστή - φοροτέχνη.
 
ΘΕΜΑ 4
ΠΡΟΣ:Κύριους ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
 
Κύριε Δήμαρχε,
 
Στο Δήμο σας πρόσφατα ανακοινώθηκαν οι νέες αντικειμενικές αξίες, σε πολλούς Δήμους οι αυξήσεις των τιμών υπήρξαν υπέρογκες και εξωπραγματικές .

Εσείς έχετε την δυνατότητα να υποβάλλεται αιτιολογημένη ένσταση στη δευτεροβάθμια επιτροπή και να δικαιωθείτε, κι έτσι να έχετε κάνει μια μεγάλη προσφορά στους Δημότες σας.

Στην προηγούμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών ενστάσεις είχαν υποβάλλει π.χ. οι Δήμοι Ύδρας , Ρόδου κ.λ.π..

Εάν ενδιαφέρεσθε να υποβάλλεται σχετική ένσταση, είμαστε στην διάθεση σας για κάθε συνεργασία. Αυτή η ανακοίνωση έγινε στις 13/3/2007.

Σήμερα, στις 29/5/2007 σας γνωρίζουμε ότι σε ορισμένους Δήμους το οικόπεδο προσδιορίστηκε π.χ. 6.000 ευρώ και με το κτίσμα 6.500 ευρώ (!). Αυτό είναι εντελώς παράλογο, δηλαδή η άδεια, τα μπετά, τα κτίσματα κ.λ.π. μόνο 500 ευρώ;

Είναι σίγουρο ότι εάν κάποιος Δήμος έχει κάνει προσφυγή θα δικαιωθεί στα Δικαστήρια και για ένα ακόμη λόγο διότι «οι εισηγήσεις των πρωτοβαθμίων επιτροπών δεν είναι μέσα στους φακέλους».

Εμείς είχαμε συνεργασίες με πάρα πολλούς Δήμους Πανελλαδικά αλλά πολύ λίγοι προχώρησαν σε προσφυγές για δικούς τους λόγους.

Ετοιμάζουμε σειρά σεμιναρίων φορολογικών – εργατικών – ασφαλιστικών – ευρωπαϊκών Δικαστηρίων σε όλη την Ελλάδα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.


 ΘΕΜΑ 5
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΝ   κ.ΣΕΪΜΕΝΗ ΟΡΕΣΤΗ ΓΙΑ ΤO Φ.Π.Α. ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ
                

Θα αναπτυχθούν λεπτομερώς :


         Tα προβλήματα που έχουν φανεί από την εφαρμογή του Φ.Π.Α. aπο την 1/1/2006
          Τα μυστικά του προϋπολογιστικού και του απολογιστικού κόστους
         Η κατανομή του κόστους στις επί μέρους ιδιοκτησίες
         Η διαμόρφωση τής κερδοφορίας κατά την εφαρμογή του Φ.Π.Α. στα ακίνητα και οι επισημάνσεις γύρω από το θέμα αυτό.
         Τα πλεονεκτήματα της δεύτερης δραστηριότητος
         Τα μυστικά της Δ. Φ.Π.Α.
         Τα μυστικά και τις ιδιορρυθμίες κατά την πώληση ημιτελών ιδιοκτησιών
         Οι πρόσθετες κατασκευές ποιοτικές και ποσοτικές
         Οι σημαντικές ημερομηνίες που πρέπει να θυμόμαστε διαχρονικά
         Οι ευκαιριακοί κατασκευαστές
         Τα μυστικά του βιβλίου κοστολογίου
         Τα προβλήματα κατά τον συμψηφισμό του Φ.Π.Α. εισροών, και την αντιμετώπιση τους
         Οι απογραφές τέλους χρήσης
         Τα μυστικά της αυτοπαράδοσης και τα σημεία αναφοράς
         Οι λογαριασμοί της Γ.Λ.
         Θέματα φορολογίας κεφαλαίου που συνδέονται με τον Φ.Π.Α.
         Οι νέοι φόροι μεταβίβασης ακινήτων που ισχύουν από την 1/1/2006
         Θέματα πολεοδομίας που συνδέονται με τον Φ.Π.Α.
         Όλες τις αλλαγές που έγιναν με τον Ν.3522/22.12.2006 κλπ κ.λ.π.

Με πολλά παραδείγματα.
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210-8820002, 210-6124910, 6948-351478 (κα ΔΙΑΒΑΤΗ ΑΘΗΝΑ), FAX: 210-6140024, e-mail: [email protected]

 ΘΕΜΑ 6
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
 
Η Π. Ε .Φ. Ε. συνεργάζεται με την  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ, η οποίαέπειτα από 15 χρόνια συνεχούς επιτυχημένης πορείας συνεχίζει να βρίσκεται κοντά σας, και να σας προσφέρει κατΆ αποκλειστικότητα το Συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης αυτοτελών προστίμων συνέπεια λαθών και παραλείψεων του λογιστικού σας γραφείου.
 
Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και συνεργασία.
 
Ευρωπαϊκή Πίστη:
τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-2445100-103, 6944224741,fax:2102445104
Υπεύθυνη: ΝΙΚΟΛΟΒΓΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
 ΘΕΜΑ 7
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (Π.Ε.Π.)
 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
 
Καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό των λογιστών – φοροτεχνών από τη συμμετοχή τους στο αναμενόμενο πρόγραμμα για την οικονομική ενίσχυση ΜΜΕ εμπορίου και παροχής υπηρεσιών που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Ιούνιο.
Δυστυχώς για άλλη μία φορά το Υπουργείο Οικονομικών προκλητικά φερόμενο δεν συμπεριέλαβε στις επιλέξιμες επιχειρήσεις με ΚΑΔ 74, τις ατομικές επιχειρήσεις.
   Όπως όλοι γνωρίζουμε η πλειονότητα των συναδέλφων ασκεί το επάγγελμα του λογιστή – φοροτεχνικού ατομικά. Το Υπουργείο Οικονομικών όμως θέλοντας να μας ευχαριστήσει για τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχουμε στην Ελληνική κοινωνία, θεώρησε φρόνιμο τον αποκλεισμό των χιλιάδων φοροτεχνών που πασχίζουν να αποδοθούν σωστά οι φόροι στο κράτος, από την ενίσχυσή τους από τα αναμενόμενα προγράμματα.
   Ελπίζοντας σε επανεξέταση του θέματος από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών, ευελπιστούμε πως θα διορθωθεί η κατάφορη αδικία προς τον κλάδο των λογιστών – φοροτεχνών, και τελικά θα αποσυρθεί ο αποκλεισμός τους από την οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί μέσω των αναμενόμενων ΠΕΠ για τις ΜΜΕ.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης